Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2020. Október 27. 09:50, kedd | Helyi
Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Október végére befejezik a Nagymaros és Szob közötti pálya helyreállítását

Október végére befejezik a Nagymaros és Szob közötti pálya helyreállítását

Október végére befejezi a MÁV a nyár eleji esőzések okozta károk helyreállítását a Nagymaros és Zebegény közötti szakaszon.

Ennek eredményeként november elsejétől visszaáll az eredeti menetrend a Budapest–Vác–Szob vasútvonalon. A további káresetek megelőzése, a biztonságos vasúti és a közúti közlekedés érdekében a vasúttársaság a Nagymaros–Zebegény közötti, Szent Mihály-hegynél lévő területet folyamatosan sziklaőrrel figyelteti.

A helyreállítást június 20-án kezdte meg a MÁV. Speciális munkagépekkel tisztították meg a vasúti pályát a hordaléktól, a helyreállítás során a vasúttársaság megközelítőleg 10 ezer köbméter hordalékot szállíttatott el vasúton és közúton a szobi állomáson kialakított rakodóterületre, hogy mielőbb újraindulhasson a forgalom egy vágányon. Majd pedig eltávolították a közút és vasút közötti rézsűről a veszélyes, kidőlt és a kármentesítést akadályozó fákat és bokrokat. A vasúti pálya ágyazatánál 6 vagon zúzottkövet használtak fel. A vágány melletti rézsűt és támfalat is helyreállították. A területre humuszt terítettek és füvesítettek, vasalt támfal készült, amely az elkövetkezendő időkre stabilan tartja a vasúti pályát. Mindkét vágányon megtisztították a kavicságyazatot, 75 köbméter ágyazatot pedig pótoltak.

A sínpárok közötti drótfonatos életvédelmi kerítés helyreállítása még folyamatban van, továbbá a vasúti kábelek és felsővezetékek cseréjét is elvégzik. A további káresetek megelőzése, a biztonságos vasúti és a közúti közlekedés érdekében a vasúttársaság a Nagymaros–Zebegény közötti, Szent Mihály-hegynél lévő területet folyamatosan sziklaőrrel figyelteti.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: