Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. December 18. 17:52, kedd | PR

Nyugodt karácsonyi bevásárlás? Lehetséges!

Nyugodt karácsonyi bevásárlás? Lehetséges!

Az év végi ünnepek a legkisebbeknek rengeteg új játékot, a nagyobbaknak közös bulit, rég várt, megható találkozásokat jelentenek. De a háziasszonyoknak a karácsony előkészítése nagyon komoly munka.

Hogyan előzhetjük meg a stresszt és a kapkodást?

Hosszú a karácsonyi bevásárlólista

A Szenteste és az azt követő családi, baráti találkozók nemcsak ajándékvásárlási köröket jelentenek. Minden családban van valaki - legtöbbször a háziasszony, de helyenként a ház ura, a nagymama -, aki ilyenkor nekiveselkedik a kihagyhatatlan bevásárlásoknak és más munkálatoknak. A karácsonyi pulyka nem repül az asztalra, és a karácsonyfát is haza kell vinnie valakinek.
Íme pár tipp, amivel örömtelivé tehetjük a készülődésnek ezt a - talán kevésbé izgalmas - részét is!

Együtt minden könnyebb

Vásárolni a kötelező ebédekhez, vacsorákhoz sokkal egyszerűbb, ha többen ‘toljuk a bevásárlókocsit’. Nemcsak a család férfitagjai segíthetnek be a vásárlásnál, a kamasz gyerekek is teljes értékű segítséget nyújthatnak. Nem kell ‘kímélni’ a nagyobb gyerekeket a házimunkától. Adjunk közös feladatot a tizenéves testvéreknek, unokatestvéreknek. Például segíthetnek kiválasztani és megvenni a mókás grincsfát.
Még a legügyetlenebbek is tudnak segíteni az ünnepek előtt: nem mindenki mesterszakács, de egy kis kuktáskodást még a kisebbek is el tudnak vállalni. A közösen sütött süti jobban is ízlik!

Ne apránként vegyünk meg mindent

A hatvanadik kört tesszük meg a sarki boltba? Több helyről vadásszuk össze a hozzávalókat az ünnepi vacsorához? Nem ez a legjobb ötlet - menjünk el egy bevásárlóközpontba, és tudjuk le egyben a bevásárlást. Egy nagyáruházban a karácsonyi dekorációt éppúgy be tudjuk szerezni, mint a püspökkenyér hozzávalóit.




Egyes áruházakban használhatunk pontgyűjtő hitelkártyát, ami rendkívül jól jön ebben az időszakban, mikor nagyon sok minden kerül a kosarunkba. Rengeteget takarítunk meg, no és a bizalom-, avagy hűségpontok közben maguktól ‘ketyegnek’. Amikor komoly tételekben vásárolunk az ünnepekre, akkor pontokból is jelentősebb mennyiséget tudunk összegyűjteni.
Ha valahol törzsvásárlók vagyunk, akkor még egy ‘bónusz’ ajándékban részesülünk: a megjelölt termékeket csak mi vehetjük meg kedvezményesen. Az év végi nagy kiadások időszakában ez a megtakarított összeg nem kis megkönnyebbülést jelent.

Pénz mellett energiát is takarítsunk meg

Végül egy utolsó tipp: felejtsük el a kötelező tennivalókat, amiket csak mások kedvéért vállalunk be minden évben. Biztos, hogy fényesre kent padlóval kell várni a vendégeket, amire három napig nem merjük ráengedni a kutyát? Biztos, hogy ötféle süteményt kell sütni Szentestére? Ugye nem? Lazuljunk el, és töltsünk minél több időt együtt!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.