Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. November 18. 11:17, szerda | Helyi sport
Forrás: Martonosi János-sajtófőnök

Nyolc között Vas Péterék

Nyolc között Vas Péterék

Könnyű mérkőzésen jutott tovább a legjobb nyolc közé a Vásárhelyi Kosársuli a Hepp Ferenc Emlékkupában.

A kék-sárgák úgy tudták eldönteni már az első félidőben a továbbjutás sorsát, hogy a betegséggel küzdő Vejinovics és Kereszty sem volt ott társaival.

Nem voltak túlságosan felpörögve a gárdák a meccs elején, de ez a visszafogott tempó is elég volt arra, hogy 12-5-re elmenjen a Vásárhely. Sőt Vas Péter három hármasával tizenhatra nőtt az előny a játékrész végére.

Átmenetileg kicsit megtört a kék-sárgák lendülete a második negyed elején. Azután viszont beindult Csorvási: elsősorban neki köszönhetően néhány perccel később 25 pont volt a különbség, de Vuk Pavlovic is jól játszott. Valamelyest kiengedtek a kék-sárgák, így a bajaiak húsz pont alá faragták a hátrányukat. A félidőben így 55-39 állt az eredményjelzőn.

Az akkorra már 17 pontot gyűjtő Vas hármasa nyitotta a találkozó második felét, amit Varga Dániel egy közelivel fejelt meg. (60-39) Kreatív, közönségszórakoztató kosárlabdát mutatott be ekkor a hazai együttes. Igaz csak rövid ideig, mert rengeteg szabálytalanság, és egyéni hiba szabdalta szét a játékot, mégis sokszor úgy látszott mintha „egykapuznának” Pavlovicék. A periódust Varga Dániel óriási zsákolása zárta.

Az összecsapás végéig nem volt fordulat, az utolsó 10 perc ismét Kosársuli fölényt hozott. A csereként beálló Kis Molnár és Varga Zalán két trojkájával már 84-63 volt az állás. Rohamot indítottak ekkor a Bács-Kiskun megyeiek, de ez csak néhány pontos felzárkózásra volt elegendő, így a Hepp-kupa nyolcaddöntőt a Hódmezővásárhely nyerte magabiztos játékkal, miután Varga Dániel és Vas kosaraival sikerült átlépniük a 100 pontos határt. Wirthék legközelebb november 27-én játszanak a bajnokaspiráns Salgótarjánt verő Miskolc otthonában.

Vásárhelyi Kosársuli SE – Bajai Bácska FKE 103-76 (30-14, 25-25, 19-16, 29-21)

Hepp Ferenc Emlékkupa

vezette: Praksch P., dr. Varga Z. és Vadász Cs.
Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 420 néző.

Kosársuli: Wirth 11/6, Rostás I. 6, VAS 24/15, Varga Z. 6/6, VARGA D. 17,
csere: PAVLOVIC 14/3, Czibere -, CSORVÁSI 12, Rostás G. 4, Mócsai 7, Kis Molnár 2, Horváth -.
Edző: dr. Elek András és Utasi Gábor

Baja:, Nagy 12/6, Braun -, Szabó 3, Ágfalvi 6, Délity 9/9.
csere: KATYANSZKI 22/6, Pálkerti T. 8/3, Pálkerti G. 16, Fehér - , Forgács -.
Edző: Kajtár Zsolt és Cservék Csaba

Dr. Elek András: „A jó kezdés után a mérkőzés nagy részében jól játszottunk, igaz a védekezésben voltak hibák is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.