Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. Június 10. 10:18, péntek | Helyi
Forrás: Szöveg: Búz Csaba hadnagy Fotó: Búz Csaba hadnagy és Pánczél Balázs hadnagy

Nyitott laktanyanap Koszovóban

Nyitott laktanyanap Koszovóban

Nyári Fesztivált tartottak június 4-én, a pristinai KFOR-főparancsnokság táborában.

A fesztiválon a koszovói békefenntartó misszió főparancsnoksága nyitott kapukkal fogadta Camp Film Cityben a KFOR (Kosovo Force) helyi alkalmazottait, családtagjaikat és valamennyi Koszovóban szolgáló katonát.

A misszióban szolgálatot teljesítő nemzeteknek lehetőségük nyílt a saját standjaikon bemutatni országaikat, ezáltal a KFOR kulturális sokszínűségét. Magyarországot az MH KFOR Kontingens 14. váltásának tagjai és a koszovói nagykövetség által elkészített bemutatóhely képviselte.

A nap egyik látványos programjaként a Magyar Honvédség ejtőernyős-válogatottjának tagjai a KFOR, a NATO és Magyarország zászlójával ereszkedtek le a magasból. Az ugrókat a földön Guglielmo Luigi Miglietta vezérőrnagy, a KFOR parancsnoka és Korom Ferenc dandártábornok, a KFOR parancsnokhelyettese köszöntötte.

A megnyitót követően a magyar KFOR-kontingens tagjaiból ideiglenesen megalakított néptánccsoport szórakoztatta a közönséget. A táborba érkezett fiatalabb korosztályt a magyar katonák különböző ügyességi feladatokkal várták. A gyerekek legnagyobb örömére néhány nemzet kiállította haditechnikai eszközeit is, amelyek közül nagy sikere volt a magyar BTR–80 típusú páncélozott szállító harcjárműnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: