Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. November 21. 06:38, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Nyílt napot tart a Nemzeti Közszolgálati Egyetem

Nyílt napot tart a Nemzeti Közszolgálati Egyetem

Nyílt napot tart a Nemzeti Közszolgálati Egyetem pénteken, hogy bemutassa az ott működő karok egyedi képzési kínálatát, valamint oktatóit, kutatóit, szakkollégiumait és a hallgatói életet.

Azt írták, november 25-én az érdeklődők az államtudományi és nemzetközi tanulmányok, a hadtudományi és honvédtisztképző, a rendészettudományi és a víztudományi kar, valamint a katasztrófavédelmi intézet képzéseivel ismerkedhetnek meg.

A résztvevők hasznos információkat gyűjthetnek a felvételi követelményekről, a rendészeti fizikai és pszichikai alkalmassági vizsgálatról, az ösztöndíjakról, az Erasmus-programokról, továbbá a hallgatói életről, a nemzetközi lehetőségekről és az előttük álló karrierlehetőségekről.

A program rektori köszöntővel és a kari dékánok bemutatkozásával kezdődik. A standoknál a szakkollégiumok munkáját és a sportolási lehetőségeket ismerhetik meg a továbbtanulás előtt álló diákok, akik találkozhatnak hallgatókkal is.

Az érdeklődők mindemellett végigjárhatják Budapest egyik legszebb és legkorszerűbb egyetemi központját, a Ludovika campust. Megtekinthetik az oktatási központot, a történelmi emlékhellyé nyilvánított Ludovika főépületét, a Ludovika Huszár Lovardát és a kollégiumokat is - írták.

Fotó: Nemzeti Közszolgálati Egyetem

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni