Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2023. Május 22. 14:07, hétfő | Helyi
Forrás: Vásárhelyi Kosársuli

Nyert idegenben, előnyből várja a hazai visszavágót a Kosársuli

Nyert idegenben, előnyből várja a hazai visszavágót a Kosársuli

A Dunaharaszti MTK otthonában lépett pályára péntek este a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli.

Az NB I/B Zöld csoportjának 5. helyéért zajló párharc első meccsén Vuk Pavlovic csapata megtörte a február óta tartó rossz sorozatát, ismét nyert idegenben, így kedvező helyzetből várhatja a szezon utolsó meccsét.

Az alapszakasz 6. helyén végző Dunaharaszti a negyeddöntőben a Sopronnal szemben maradt alul 3-1-es arányban, majd a Győr ellen megnyert párharccal jutott el odáig, hogy az 5. helyért játszhasson a Kosársulival. Előzetesen is jó csatára volt kilátás, hiszen az alapszakaszban mindkét meccset a hazai csapat nyerte: a DMTK októberben 86-74-re, a Kosársuli januárban, a Hódtói Sportcsarnokban 67-49-re győzött.

Remekül kezdett a meccskeretből ezúttal Karsait nélkülöző, február eleje óta első idegenbeli győzelméért hajtó Kosársuli: Balogh lepattanóinak és kosarainak, majd Varga Ákos kettesének köszönhetően 0-6 állt az eredményjelzőn, amikor a 2. percben időt kellett kérnie a korábban játékosként Vásárhelyen is megforduló Ughy Albertnek. Ettől felébredt a Dunaharaszti, Boinitzer és Burai vezetésével egyből 8-0-s rohamot produkáltak. Innen fej-fej mellett haladt a két csapat, hol hazai, hol vendégvezetéssel - egészen a negyed végéig, ekkor ugyanis Kelemen, majd Borbáth is elsüllyesztett egy-egy triplát, amihez a negyed utolsó percében Bálint is hozzátett egyet.

A 20-18-as vásárhelyi vezetést erőt adott a második negyed elejére is, olyannyira, hogy remek csapatjátékkal és főként Borbáth kosaraival sikerült jelentősen ellépni a megtorpanó DMTK-tól. A 10-0-s vásárhelyi szériának, egyben négyperces hazai gólcsendnek (20-32 a 15. percben) Burai vetett véget, ám a Kosársuli egészen az első félidő utolsó három percéig stabilan őrizte az előnyét. Egy triplapárbajból (Kelemen itt, Burai és Mészáros ott) a hazaiak jöttek ki jobban, a félidőre így visszaállt a szoros, négypontos különbség a két csapat között (34-38).

A harmadik negyed teljesen máshogy alakult, mint az első kettő: a Dunaharaszti kihasználta a Kosársuli helyenként gyengébb támadójátékát, egyben gyorsabb ritmusra kapcsolt, így megfordította az állást. Először Boinitzer kettesénél, a 23. percben vezettek a hazaiak (44-42), majd ugyan Varga Ákos és Bősz hármasaival ismét a Kosársulinál volt az előny, a negyed vége abszolút a DMTK javára billent: Mészáros vezényletével 7-0-s sorozatot mentek, így 58-52-re ők vezettek a zárónegyed előtt.

Ahol aztán ismét magára talált a Kosársuli: sikerült zárni a védekezésen, egyben higgadt játékkal javítani a támadásokon, ez pedig az eredményben is megnyilvánult. Varga Zalán kosarai után Bálint és Kelemen jeleskedett egy triplával, majd Varga Ákos tette teljessé az újabb nagy rohamot (11-0), ráadásul a triplákat néhány perccel később megismételte a két játékos. A 37. percben 71-62-es Kosársuli-vezetésnél kért időt Ughy Albert, majd Joó hármasát követően megtette ezt Vuk Pavlovic is. Sikerült rendezni a sorokat, és bár igyekezett zárkózni a Dunaharaszti, hat pontot így is sikerült megőrizni: a Kosársuli 75-69-re győzött, így nagyon kedvező helyzetből várhatja a visszavágót. A Kosársuli legeredményesebbje a 18 pontig jutó Bálint volt.

NB I/B Zöld csoport, az 5. helyért, odavágó:

Dunaharaszti MTK-Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 69-75 (18-20, 16-18, 24-14, 11-23)

Dunaharaszti Városi Sportcsarnok. Vezette: Hervay, Gaál, Sentényi

DMTK: Mészáros 15/9, Simonics 2, Burai 18/6, Boinitzer 19, Joó 5/3
Cserék: Imolay 4, Bocsárdi 2, Kutrovich 2, Szatmári 2, Fekete -
Vezetőedző: Ughy Albert

Kosársuli: Varga Á. 10/3, Borbáth 15/3, Bálint 18/9, Balogh 4, Varga Z. 7
Cserék: Kelemen 16/12, Bősz 3/3, Pinnyey 2, Knyur -
Vezetőedző: Vuk Pavlovic


Vuk Pavlovic: "Értékes idegenbeli győzelmet arattunk. Az első negyed elején megszerzett előnyünket nem tudtuk megtartani, a Dunaharaszti megtalálta a réseket a védekezésünkben. Sokszor rossz ritmusban támadtunk, kapkodtunk és nem voltunk elég precízek. A negyedik negyedben nagyon jól védekeztünk, amiből jöttek a jó a támadások és bementek a dobásaink. Hatpontos előnnyel kezdjük a visszavágót, ettől függetlenül nem fogunk számolgatni, magabiztos játékkal és győzelemmel szeretnénk zárni a szezont."


A visszavágó május 25-én, csütörtökön 18.30-kor kezdődik a Hódtói Sportcsarnokban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.