Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2024. Május 30. 11:57, csütörtök | PR

Negyven százalékkal nőtt a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőn résztvevők száma

Negyven százalékkal nőtt a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőn résztvevők száma

pénzügyi csúcsteljesítménnyel rukkoltak elő a gyerekek

Utolsó szakaszához ért a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedősorozat idei évada. Május 28-án és 29-én egy nagyszabású, személyes részvételű döntő keretében számoltak be a tanulók pénzügyi tudásukról. A több mint egy évtizedes múltra visszatekintő versenyre rekord számú fiatal volt kíváncsi: összesen 12 300 diák, több mint 3 ezer csapat vett részt a megmérettetésen, ami kiugró 40 százalékos emelkedést jelentett a tavalyi évhez képest.

Finiséhez érkezett a K&H Vigyázz, kész, pénz! diákoknak meghirdetett pénzügyi vetélkedősorozat, amely már 14 éve minden tanévben hozzájárul ahhoz, hogy a fiatalok a korosztályuknak megfelelő feladatokon keresztül a megadott ismeretanyagot elsajátítsák, tájékozódjanak a mindennapi pénzköltéssel, takarékoskodással, bankolással kapcsolatos kérdésekről és az aktuális pénzügyi témákról.

csúcsteljesítmény

„Évről évre igyekszünk megújítani a vetélkedőt, új és izgalmas feladatokkal várni a versenyzőket. A felkészülést segítő pénzügyi oktatási anyagunkat a most felnövekvő generáció igényeihez igazítottuk és azóta is fejlesztjük a kor változásainak megfelelően.” ‒ mondta Horváth Magyary Voljč Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója, a verseny döntője után, a végeredmények ismertetésekor.

Horváth Magyary Voljč Nóra azt is elmondta, a K&H egyik fontos stratégiai célja a pénzügyi tudatosság fejlesztése. „Egyszer ezek a gyerekek, nem is olyan sokára önálló életet kezdenek, ezért is meghatározó, hogy időben megtanuljanak bánni a pénzzel” – jelentette ki a kommunikációs vezető. Hozzátette: „A digitális eszközöket talán jobban is használják, mint a szüleik. De azt is fontos tudniuk, hogy hogyan lehet biztonságosan intézni a pénzügyeket.” A K&H Vigyázz, kész, pénz! vetélkedő révén a versenysorozat minden résztvevője felkészülhet arra, hogy felnőttként majd okos pénzügyi döntéseket hozzon.

az idei győztesek

● A mostani versenysorozatban a legfiatalabbak, vagyis a 3-4. osztályosok mezőnyében a #KáPé tesók 3 nevű csapat végzett az élen, amelynek tagjai a szolnoki Szegő Gábor Általános Iskola tanulói. A második helyen zárta a vetélkedőt a Leleményes négyes csapata, a Gyulai Implom József Általános Iskolából, a bronzérmet pedig a Gyöngyösi Arany János Általános Iskola Aranykák4a gárdája vehette át.
● Az 5-6. osztályosoknak kiírt versenyt a Bajai Szentistváni Általános Iskolából, a Fair Play 2 névre keresztelt csapat nyerte meg. A dobogó második fokára a Budapest V. Kerületi Hild József Általános Iskola GoldTeam csapata, a harmadikra pedig a Magyarpolányi Kerek Nap Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola BanKópék csapata állhatott fel.
● A 7-8. osztályosoknál az első helyen a körmendi Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola Pénzérmék csapata végzett, a másodikon a Cash-Bros csapat, a pécsi Koch Valéria Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégiumból, a harmadikon pedig a budapesti Árpád Utcai Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Zsetonvadászok csapata.
● A 9-11. osztályba járó diákok versenyében a dobogó legmagasabb fokára a Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium TizenegyediCa$h néven futó csapata léphetett fel. A megmérettetést a második helyen zárta Győri SZC Baksa Kálmán Két Tanítási Nyelvű Gimnázium B csapat nevű csoportja és harmadik lett a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája suli Bomba csapata.

A verseny legjobbjait idén is értékes nyereményekkel díjazta a pénzintézet, tabletet, okosórát, intelligens hangszórót vihettek haza a gyerekek, a dobogósok iskolái, felkészítői pedig többszázezer forint értékű ajándékutalványokkal lettek gazdagabbak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 14:19, szerda | PR

K&H: megindultak a magyar turisták, egyre népszerűbb a mobilos megoldás

már 11 százalékkal nőtt az utasbiztosítások száma az idén

2024. Július 09. 11:57, kedd | PR

K&H: sokkal nagyobb drágulást érzékelnek a fiatalok

a 19-29 évesek szerint 18 százalékos volt a májusi infláció, szemben a 4 százalékos tényadattal

2024. Július 05. 13:34, péntek | PR

K&H: a csalók a vakáció alatt is célba vehetik a gyerekeket

a biztonságos bankolás alapelveit épp úgy el kell sajátítani, mint a közlekedését

2024. Június 19. 15:29, szerda | PR

Csokoládégyárat őriznek és takarítanak

Többkörös pályázaton ismét el nyerte a szerencsi és a miskolci Nestlé gyártelepek takarítását, biztonsági őrzését és a létesítmények külterületeinek gondozását a Jánosik és Társai Kft.