Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Augusztus 19. 11:31, péntek | Helyi
Forrás: Magyar Államvasutak Zrt.

Nemzetközi Vasútmodell Kiállítás Balatonfüreden

Nemzetközi Vasútmodell Kiállítás Balatonfüreden

Nemzetközi Vasútmodell Kiállítást rendez augusztus 18-tól 21-ig Balatonfüreden, a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban a veszprémi Baross Gábor Vasútmodellező és Vasútbarát Klub.

A rendezvényen 3 ország 4 klubja mutatja be terepasztalait és vasútmodelljeit.

A látogatók között minden korosztály megtalálható; egyeseket a járművek látványa, másokat a terepasztalok kidolgozottsága ejt rabul. A naponta 10-18 óra között nyitva tartó eseményre 6 éves kortól kell belépőt váltani 800 forintért.

A kiállításon látható lesz a 120 méteres H0 modul terepasztal bécsi, nagyváradi, tapolcai és veszprémi klubok elemeiből összeállítva. Vitrinekben a Domonkos András emlékére meghirdetett VII. Nemzetközi Vasútmodell Versenyre érkezett modellek is megtekinthetők. A rendezvény ideje alatt a szombathelyi modellbolt kínálatából vásárolhatnak a látogatók.

A Baross Gábor Vasútmodellező és Vasútbarát Klub nemcsak a vasútmodellezőket és vasútbarátokat segíti, hanem évente megrendezi Veszprémben az Országos Vasútmodell Kiállítás és Versenyt is, amely a működő vasútmodelleken kívül vasúttörténeti dokumentumokat, relikviákat mutat be. A klub Magyarországról elsőként lett hivatalos tagja az EUROTRACK – Vasútmodellező Klubok Európai Szövetségének, és 2010-ben Veszprém város Pro Civitate díjában részesült.

További információk: http://http://www.vasutmodellklub.hu/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni