Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Október 18. 15:15, hétfő | Helyi
Forrás: Elek András igazgatási ügyintéző

Nemzeti Emlékezet Hete az Emlékpontban

Nemzeti Emlékezet Hete az Emlékpontban

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulójára emlékezve rendezi meg az Emlékpont a Nemzeti Emlékezet Hete programsorozatát.

Az ünnep előzményeként a kommunista diktatúra ellen szervezkedő fiatalokról hallhatnak egy előadást a város végzős gimnazistái, majd október utolsó hetében két könyvbemutatót tartanak a hódmezővásárhelyi közgyűjteményben.

Az október 21-én kezdő programsorozaton Dr. Miklós Péter történész, címzetes egyetemi tanár tart rendhagyó történelemórát Fiatalok a kommunista diktatúra ellen címmel, majd 26-án 17 órai kezdettel az Emlékpont Könyvek két legújabb, immár 17-18. kötetének bemutatójára kerül sor. A második világháborút követően népbíróságok elé állított hódmezővásárhelyiek történeteiből összeállított kiadványokat Löffler Tibor egyetemi docens ajánlja az érdeklődők figyelmébe, beszélgetőtársa Vincze Gábor, az Emlékpont kutatásvezető történésze – egyben a tanulmánykötetek szerzője és szerkesztője – lesz. Október 28-án este hat órakor Hamvas Endre (1890-1970) csanádi püspök életét ismerhetik meg az Emlékpontba betérők. Pálinkó Máté azonos című könyvét Miklós Péter, a vásárhelyi múzeumi szervezet szakmai tanácsadója mutatja be.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.