Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Március 07. 11:06, hétfő | Helyi sport
Forrás: Martonosi János sajtófőnök

NEM TUDTA BEVENNI EGERT A VÁSÁRHELY

NEM TUDTA BEVENNI EGERT A VÁSÁRHELY

Nem tudott győzni Egerben a Vásárhelyi Kosársuli felnőtt csapata.

A kék-sárgáknak nem volt igazi vezére az összecsapáson. Cziberéék ezzel még távolabb kerültek a már-már csak álomnak tűnő felsőházi rájátszástól.

Ponterősen kezdtek a csapatok: 5 perc után 10-10 volt az állás. A hazaiaknál Máté, míg a másik oldalon Varga Dániel és Wirth volt a legeredményesebb ekkor. A negye dmásodik fele azonban Jakabéknak sikerült jobban, de a Csongrád megyeieknél beálló Pavlovicnak köszönhetően nem tudtak jelentős előnyre szert tennni.

A kiszünet után sem ment valami fényesen dr. Elek András tanítványainak, a mester így 6 pontos hátránynál tanácskozásra hívta játékosait az oldalvonalhoz. A kék-sárgáknak jót tett a szusszanás, mivel röviddel ezután már 27-26-ot mutatott az eredményjelző, sőt Kelemen kettesével fordítani tudtak. A félidőre viszont 1 ponttos egri vezetésnél vonulhattak az együttesek.

A harmadik periódus első felében megint nem bírtak a kék-sárgák Mátéval, akinek vezetésével 51-43-re mentek el a főként távoli dobásokkal operáló hevesiek. A vendégek nem adták könnyen magukat, Varga Dániel és Kelemen pontjait követően újra kézzel fogható közelségbe kerültek a főiskolások. Ennél többre viszont nem voltak képesek Pavlovicék, Tóth ugyanis előbb egy trojkát, majd egy duplát süllyesztett el a gyűrűjükben.

11 egységes hátránnyal vágott a végjátékba a Kosársuli. Tóth Zoltán nagyon elkapta a fonalat, és újabb pontjaival a győzelem felé repítette társait, akik közül Jakab sem maradt el a jó teljesítménnyel. A Hódmezővásárhely a végéig már nem tudott megújulni, így a mérkőzést követően vereséggel indulhatott útnak.

EKF-Eger-KOK SE - Vásárhelyi Kosársuli SE 94-71 (19-16, 18-20, 27-17, 30-18)
NBI B csoport, XVIII. forduló vezette: Domán I., Lengyel Á. és Mészáros B.
Eger, Eszterházy Károly Főiskola Sportcsarnok, 50 néző.

Kosársuli: WIRTH 21/3, Kis Molnár -, Mócsai, Vas 16/9, VARGA D. 13,
csere: Czibere 5, Kelemen 6, PAVLOVIC 10, Varga Z. -, Horváth -, Rostás I. -, Rostás G. -.
Edző: dr. Elek András és Utasi Gábor

Dr. Elek András: " Katasztrófa. Ennél valószínűleg már nincs lejjebb."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.