Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. November 09. 13:20, hétfő | Helyi
Forrás: Martonosi János-sajtófőnök

NEM TUDOTT GYŐZNI A KOSÁRSULI

NEM TUDOTT GYŐZNI A KOSÁRSULI

Nem tudta ledolgozni első negyedben összeszedett hátrányát Tiszaújvárosban a több száz kilométeres utazás után enerváltan kezdő Vásárhelyi Kosársuli.

A kék-sárgák jövő pénteken a Kecskemét ellen javíthatnak 1-3-as mérlegükön a Hódtói Sportcsarnokban.

Bekezdtek a hazaiak, akik 7-0-nál kapták az első kosarat. A Kosársuli azonban beragadt Pavlovic kettese után. (12-2) Ezután Varga Dániel, valamint a beálló Czibere, Rostás Imre és Wirth ébresztgette társait. Ez azonban csak minimális felzárkózásra volt elég.

22-13-nál kezdődött a második negyed. Czibere triplájával és Rostás közelijével gyorsan felzárkóztak a vendégek, sőt Varga Dániel pontjaival egyenlíteni tudtak. (22-22) Ezután ismét a tiszaújvárosiak vették magukhoz a kezdeményezést, a találkozót a padon kezdő Pongrácz, Czura és Mohay villogott. A nagyszünetre így Brunyánszky István legénysége biztonságos távolságra került Vaséktól. (45-34)

A fordulás után tovább nőtt a különbség, 13 pont volt ekkor a gárdák között. Az ekkor már 18-nál járó Czibere vezérletéve indított ellentámadást a Kosársuli, Vejinovics kettesével pedig már két kosáron belülre kerültek. Cziberét nem tudták fogni, ötödik trojkájával két pont volt már csak az együttesek között. (57-55) Ez a differencia alig változott az utolsó periódusig.

Izgalmas végjátékra lehetett számítani ekkor, ami abból is érződött, hogy senki sem talált be két percen keresztül. Végül Mohay törte meg a gólcsendet 68-61-re alakítva az eredményt. Ráadásul társa, Varga hármasával már több mint 10 pont volt a csapatok között. Nehéz helyzetbe kerültek ekkor dr. Elek András tanítványai, mivel már csak 5 perc volt vissza, ami már kevésnek bizonyult arra, hogy fordítani tudjanak, így a Vásárhelyi Kosársuli harmadik vereségét szenvedte el a szezonban.

A kék-sárgák legközelebb november 13-án pénteken este 18 órakor szerepelnek a Hódtói Sportcsarnokban, akkor a Kecskemétet fogadják majd. A találkozóra a belépés ingyenes lesz!

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK - Vásárhelyi Kosársuli SE 88-75 (22-13, 23-21, 21-27, 22-14)

NBI B csoport, alapszakasz IV. forduló vezette: Válé F., Józsa A. és Sentényi B.

Tiszaújváros, 300 néző.

Tiszaújváros: KOVÁCS Z. 12, MOHAY 15, CZURA 14/6, VARGA 13, Benőcs 7,

csere: Magyar 6/3, Osnach 8, Kovács B. 4, Pongrácz 8/3, Pöstényi 1.

Edző: Brunyánszky István

Kosársuli: Vejinovics 5/3, Pavlovic 8/3, Vas 2, Varga D. 12, Kereszty 7,

csere: CZIBERE 24/15, Wirth 11, Rostás I. 6, Horváth M. -.

Edző: dr. Elek András és Utasi Gábor

Dr. Elek András: „Egy nagyon jól játszó Tiszaújváros ellen kaptunk ki, messze alul múlva tudásunkat. Erre még a sűrű köd miatti öt órás utazás sem adhat teljes magyarázatot. ”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.