Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2015. December 09. 14:08, szerda | Helyi sport
Forrás: Martonosi János-sajtófőnök

NEM SOK HIÁNYZOTT A DÖNTŐBE JUTÁSHOZ

NEM SOK HIÁNYZOTT A DÖNTŐBE JUTÁSHOZ

Kedden este 18.00 órai kezdéssel a Bonyhád otthonában léptek volna pályára Vásárhelyi Kosársuli játékosai.

Volna, ugyanis nem küldtek játékvezetőket a Hepp-kupa negyeddöntő mérkőzésre. Szerencsére a hazai csapat vezetői „szereztek” három NB I-s bírót a környékről…

A 30 perccel később elkezdett találkozón a Bonyhád visszavágott a tavalyi vásárhelyi vereségért, és ezúttal ők jutottak be a négyes döntőbe.
A hazai csapat Tömösváry és Jilling tripláival, a vendég kék/sárgák centerkosarakkal kezdtek – így azonban az előny a Bonyhádnál volt. Jött azonban két Vas és egy Vejinovics trojka – és máris fordult az eredmény (11-15). Wirth és Czibere beállásával javult a védekezés, sőt mindketten eredményesek is voltak. A negyed végén 21-23 állt a táblán.

A második tíz perc elején inkább a Kosársuli játéka dominált, de sajnos a hazaiak igazi bravúrtriplákkal (Jilling 3/3) ugyan, de tartották magukat (35-33). Rostás Imre három szép tempóval köszönt be ugyan, de egyre jobban elhúztak a vendéglátók. Az utolsó két percben azonban Vas Péter 3 trojkát is bevágott, így 49-49 lett az első félidő vége.

A harmadik negyedben két fáradt csapat küzdött, igencsak kosárszegény produkcióval. A Kosársuli védekezése egészen jó volt – űzték, hajtották a hazaiakat, de kosarat dobni csak Wirth és Varga D. tudott. A 60-63 nagyon bíztatónak tűnt, de…

… az utolsó tíz perc elejére bedeszkázták a bonyhádi gyűrűt!!! A meccs előtti hosszú várakozás és kétszeri bemelegítés fáradtsága ekkor jött ki. Vas kosárra sem dobott, Csorvári sorra hagyta ki a büntetőket, Czibere pedig a triplákat. A 35. percben ugyan még 69-69 állt a táblán, de a következő három percben csak a Bonyhád dobott kosarat (83-69), és ezzel el is dőlt a meccs és a döntőbe jutás. Az utolsó két percben mindent megpróbált a csapat, de csak a szépítésre futotta.
ó

Metal-Work Bonyhádi KSE – Várhelyi Kosársuli SE 85-78 (21-23, 28-26, 11-14, 25-15)
Hepp Kupa negyeddöntő mérkőzés, vezette: Szabó G., Reisz P. és Domokos L.
Bonyhád, 50 néző.

Kosársuli: Vejinovics 7/3, Pavlovics -, VAS 19/15, Varga D. 13, Csorvási 7,
csere: Wirth 15/6, Varga Z. 4, Czibere 7/3, Rostás I. 6.

Edző: dr. Elek András és Utasi Gábor

Dr. Elek András: „Nem történt tragédia – hiszen még sohasem nyertünk Bonyhádon, de most legalább 35 percig egálban voltunk. Vas Petit kivéve katasztrofális dobószázalékot produkáltunk, a büntetőkkel pedig ismét saját magunkat büntettük. A mérkőzés összességében biztató volt, de keresem a pszichológust a csapat mellé…”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.