Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Május 19. 10:46, hétfő | Helyi sport
Forrás: dr. Elek András

Nem sikerült a győzelem a Kosársulinak

Nem sikerült a győzelem a Kosársulinak

Mindenképp győzni szerettek volna a Kosársuli játékosai utolsó hazai meccsükön, de könnyed játék helyett többnyire görcsös erőlködés volt a pályán.

Az akarattal, küzdeni tudással ezúttal sem volt gond - a Baja azonban szombat este jobb volt a Vásárhelynél.

EnterHód Vásárhelyi KS - Bajai Bácska FKE 72-75 (20-19, 6-16, 17-20, 29-20)

NB I/B-s férfi kosárlabda mérkőzés

Hódtói Sportcsarnok, 300 néző - vezette: Gelencsér, Praksch, Reisz

Kosársuli: Vejinovics 8/3, Mócsai -, Vas 10, VARGA 15, GRUDA 10,

csere- Rostás I. -, KUKLA 12, CZIBERE 17/3, Grezsa -, Rostás G. -.

edzők: dr. Elek András és Utasi Gábor

Jól kezdett a hazai csapat, szinte minden támadásból kosarat dobott Vas és Gruda (15-10). A következő öt percben azonban összeomlott a gépezet: a könnyed és eredményes játékból szenvedés lett. A rossz dobásokat és eladott labdákat megbüntették a vendégek, Mándity és Hosszú kosaraival kiegyenlített a Baja (19-19).

A második negyed elején felváltva születtek a pontok. A 14. percben 26-25 volt az állás, ezután viszont (az utóbbi meccseken már megszokott módon) 6 percig nem dobtak kosarat Mócsaiék. A védekezés nem volt ugyan rossz, de egyre inkább elhúztak a vendégek. Félidőben 26-35 állt a táblán.

Szünet után, ahelyett - hogy egy huszáros rohammal egyenlítettek volna a hazaiak, ott folytatták, ahol abbahagyták. Az újabb 4 perc - dobott pont nélkül, 18 pontos vendégelőnyt eredményezett (26-44). Szerencsére nem adta föl a csapat, és a 11 pontot betermelő Czibere révén (Varga segítségével) a negyed végére 12-re csökkent a hátrány (43-55).

Az utolsó tíz percet remek védekezéssel kezdte a Kosársuli, támadásban pedig Kukla és Varga foghatatlan volt. A közönség is bízni kezdett 51-55-nél, hiszen bőven volt még idő. Sajnos a bajaiak feléledtek, így a következő 4 percben felváltva estek a kosarak (61-65). Kukla mellett Vejinovics is eredményes volt, de a bajai Mándity sem tétlenkedett. A vásárhelyiek kicsit túlpörögtek, és néhány gyors, rossz döntés után kimaradt dobások következtek, amit a vendégek kosarakkal büntettek (62-69). Varga és Vas révén gyorsan sikerült ugyan 3 pontra felzárkózni, de ennél közelebb nem. A 31 pontig jutó Hosszú büntetőivel a Baja megtartotta előnyét, így utolsó hazai meccsén becsúszott a Kosársuli 3. hazai veresége.

Az EnterHód Vásárhelyi KS ezzel 10. lett a bajnokságban, ami a 24 csapat közül azért nem rossz eredmény. A legkisebb költségvetéssel küszködő Kosársuli az egész mezőny legnagyobb nézőszámával dicsekedhet, amit 12 hazai győzelemmel háláltak meg Cziberéék.

dr. Elek András edző: "Nagyon kár, hogy nem tudtunk győzelemmel búcsúzni a közönségtől - de az "A" csoportos Hosszúval és Mándittyal nem bírtunk. Remélem rájövünk a nyáron, hogy mi az oka a meccsenkénti 5-6 perces pontszüneteinknek."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.