Városlista
2024. június 23, vasárnap - Zoltán

Hírek

2023. December 22. 08:37, péntek | Belföld
Forrás: Idokep.hu

Nem lesz fehér karácsony, helyette tavaszias idő várható

Nem lesz fehér karácsony, helyette tavaszias idő várható

Akár 15 fok is lehet az Időkép előrejelzése szerint.

Pénteken egy markáns frontrendszer teszi mozgalmassá az időjárást. A hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett szórványosan készülhetünk záporokra, hódara-, illetve havaseső-záporokra, sőt egy-egy zivatar sem kizárt. A hegyekben hózáporok alakulhatnak ki. Erős, több helyen viharos lesz a nyugati, északnyugati szél. A csúcshőmérsékletek 4 és 10 fok között várhatók.

Szombaton a délnyugati országrész kivételével sokfelé várható vegyes halmazállapotú csapadék, ezen belül is északkelet felé haladva növekszik a havas eső, havazás valószínűsége. A szél ezen a napon is többfelé és gyakran lesz erős, viharos. Napközben az ország északkeleti felén 1-6, délnyugati felén 7-12 fokot mérhetünk.

Vasárnap a felhős időben szórványosan fordulhat elő kisebb eső, zápor, északon, északkeleten reggel még havas eső, hó is hullhat. Többfelé élénk, az északi tájakon erős, néhol viharos lesz a nyugati szél. A csúcshőmérséklet 5 és 13 fok között alakulhat.

Karácsony első és második napján enyhe, tavaszias időben lesz részünk, helyenként a 15 fokot is elérhetjük. A felhős időszakok mellett az ország nagy részén hosszabb napos időszakokra készülhetünk. Kisebb eső, zápor legfeljebb néhol az ünnep első napján fordulhat elő. A nyugati-délnyugati szél viszont többfelé élénk, erős marad.

Címkék: időjárás, karácsony

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 23. 09:23, vasárnap | Belföld

Megkezdte a Magyar Honvédség a területvédelmi tartalékosok nagyarányú létszámnövelését

Megkezdte a Magyar Honvédség a területvédelmi tartalékosok nagyarányú létszámnövelését, az elindított toborzó kampányban pedig várják azokat, akik hozzá szeretnének járulni Magyarország védelméhez

2024. Június 23. 09:21, vasárnap | Belföld

Meteorológia: megdőlt az országos melegrekord szombaton

Az előzetes adatok szerint megdőlt a 24 éves országos melegrekord szombaton - közölte a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán szombat délután.

2024. Június 23. 09:16, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 25. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Június 22. 09:47, szombat | Belföld

Orbán Viktor: a német-magyar kapcsolatok szilárd alapját a gazdasági együttműködés adja

A német-magyar kapcsolatok szilárd alapját a gazdasági együttműködés adja