Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. Május 12. 16:21, csütörtök | Helyi sport
Forrás: Martonosi János sajtófőnök

NEM BÍRT A HONVÉD A KOSÁRSULIVAL

NEM BÍRT A HONVÉD A KOSÁRSULIVAL

Ismét magabiztos győzelmet aratott, így két sikerrel a háta mögött játszhat a következő hetekben az NBI B-s bajnokság 13. helyéért a Vásárhelyi Kosársuli.

A kék-sárgák ezúttal idegenben diadalmaskodtak a Honvéd ellen. A mérkőzés két vásárhelyi hőse Vuk Pavlovic és Kelemen Balázs volt.

Dr. Elek András fiai már az összecsapás elején egyértelművé tették, hogy miért érkeztek a fővárosba: 8-10 állásnál begyújtották a rakétákat, és a negyed második felében már csak 2(!!!) pontot engedélyeztek a Honvédnak. Kelemen és Pavlovic gondoskodott az eredményességről, 12 egységet szorgoskodtak össze ebben az időszakban.(10-24)

A második periódusban eszméltek a hazaiak, akik hozták is ezt a 10 percet, 6 pontot dolgoztak le hátrányukból. Náluk Szollár és vitte a prímet. A másik oldalon viszont a beálló Mócsai szállította a kosarakat. (33-41)

Igaz a vezetés nem forgott kockán, de jókor jött a nagyszünet, a vendégeknek, akiknek meg kellett újulniuk a folytatásra. Ez sikerült is nekik, nem csak hogy tartani tudták az előnyüket, de még rá is pakoltak néhány pontot. A Kelemen-Pavlovic duó mellé Varga Dániel zárkózott föl. Hármukkal már nem bírtak Stefánék, így 10 pont fölötti különbséget mutatott az eredményjelző a zárójátékrész előtt.

A budapestiek még indítottak egy rohamot a végjátékban, de a továbbjutáshoz minimum 20 ponttal kellett volna győzniük. Ettől azonban nagyon messze álltak, mint ahogy a győzelem közelébe sem tudtak kerülni. Varga Zalán, Kelemen Balázs és Rostás Gábor vezérletével a 8 pontos vezetés végül 14 pontosra duzzadt, ami azt jelenti, hogy a Hódmezővásárhely a bajnokság 13. helyéért meccselhet. a Miskolc-Baja párharc győztesével.

Budapesti Honvéd - Vásárhelyi Kosársuli 72-86 (10-24, 23-17, 23-26, 16-19)
NBI B csoport, rájátszás a 9-16. helyért. Vezette: Gorka Sz., Józsa A. és Bátovszky Zs.
Budapest, Simon János Kosárlabda Csarnok, 50 néző.
Kosársuli: KELEMEN 24/12, Czibere -, Vas 5/3, PAVLOVIC 23/3, Varga D. 7,
csere: Rostás G. 5, Mócsai 9, Kis Molnár -, Wirth 5/3, Nagy -, VARGA Z. 8.
Edző: dr. Elek András és Utasi Gábor

Dr. Elek András: „Ott folytattuk, ahol múlt héten abbahagytuk. Magabiztos győzelmet sikerült aratnunk egy nagy jó ellenféllel szemben. Örülök, hogy sikerült visszavágnunk az alapszakaszban elszenvedett két vereségért!”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.