Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Január 19. 09:51, hétfő | Helyi sport
Forrás: Martonosi János-sajtófőnök

Nem bírt a Debrecennel a Kosársuli

Nem bírt a Debrecennel a Kosársuli

Taktikus és fegyelmezett játékával sem tudott győzni a Debrecen otthonában a Vásárhelyi Kosársuli.

A kék-sárgák 76-69-es vereséget szenvedtek a hajtós cívisvárosi rangadón. Dr. Elek András tanítványai január 25-én vasárnap a Kecskemétet fogadják a Hódtói Sportcsarnokban.

Már az első perctől látszott, hogy mindkét gárda alaposan felkészült a rangadóra. A hazaiak valamelyest jobban koncentráltak, és a büntetőkkel sem álltak hadilábon. Ők kezdtek jobban, de Vas Péteréknek 23-23-nál még sikerült egyenlíteniük. Az első félidő végén azonban már 11 ponttal vezetett a DEAC, amiben annak is szerepe volt, hogy a kék-sárgák játékára rányomta a bélyegét a túlzott fegyelem. Elsősorban a centereket próbálták megjátszani dr. Elek András fiai, inkább kevesebb, mint több sikerrel. Ráadásul nem jöttek a kinti dobások sem.

A második félidőben már felszabadultabban kosaraztak Varga Dánielék, amihez jól sikerült távoli dobások párosultak. Ennek köszönhetően még az utolsó játékrészben 2 pontra fel tudott zárkózni a Vásárhely, amelyhez a hazai Hepp-kupa döntőnél jóval eredményesebb lepattanózás is hozzájárult. A debrecenieknek azonban nem remegett meg a keze a nehéz pillanatokban, így megérdemelt és reális 76-69-es győzelmet arattak a Kosársuli ellen.

A vásárhelyiek ezzel elszenvedték második szezonbeli vereségüket, és 9-2-es mutatóval várják a jövő vasárnapi bajnokijukat. Akkor a Kecskemét látogat majd a Hódtói Sportcsarnokba.

Debreceni EAC – Vásárhelyi Kosársuli SE 76-69 (17-13,22-15,10-16,27-25)

NBI/B csoportos bajnokság 11. forduló, Debrecen Oláh Gábor utcai Sportcsarnok, 300 néző.

Vezette: Sallai I., Gergely Cs. és Domán I..

Vásárhelyi Kosársuli: VEJINOVICS 9-3, Rostás I. 2, VAS 14/6, NYILAS 13/12, Gruda 7.

Csere: VARGA 15, Genal-, Kelemen -, Rostás G. 3, Czibere 4, Mócsai -.

Edző: dr. Elek András és Utasi Gábor

Dr. Elek András: „Az első félidőben fegyelmezetten és görcsösen játszottunk, a második játékrészben már sikerült kicsit kiengednünk, sőt majdnem meg is fogtuk őket. Jobban kosaraztunk, mint az otthoni kupadöntőben, de a kevés hiba sok a Debrecen ellen.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.