Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2018. Július 31. 10:20, kedd | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Nekilendül a nyár – rákapcsol a vasúttársaság

Nekilendül a nyár – rákapcsol a vasúttársaság

Augusztus elsejéig még megvásárolható a korlátlan utazást biztosító 60 napos Vakáció-bérlet

Idén is népszerűek a MÁV-START kedvezményes Vakáció-bérletei, a 60 napig érvényes változatot azonban már csak holnap lehet megvásárolni. Azok a diákok, akik élnek a felkínált lehetőséggel, egészen szeptember végéig korlátlanul utazhatnak a belföldi vonatokon. A különféle szezonális termékekből eddig több mint 20 ezret értékesített a vasúttársaság.

Borfesztivál Csongrádon? Pontyparti Vonyarcvashegyen? Népművészeti vásár Jászberényben? Még számtalan programot tartogat és csak most indul be igazán a nyár: az országjáróknak, a fesztiválozóknak és a gólyatáborozó diákoknak mindenféleképpen érdemes kihasználniuk a vasúttársaság Vakáció-bérletei által kínált lehetőségeket. De azok is jól járhatnak a kedvezményes bérletekkel, akik a sikeres felvételi és a szeptemberi iskolakezdés után sem szeretnének leállni a pörgéssel.

A korábbi évek kedvező tapasztalataiból kiindulva a vasúttársaság idén is meghirdette népszerű, korlátlan utazást biztosító Vakáció-bérleteit. A 60 napos változat még holnap (aug. 1.) megvásárolható, s egészen szeptember végéig felhasználható. Nagy előnye, hogy érvényes diákigazolvánnyal korlátlan utazást biztosít másodosztályon a MÁV-START és a GYSEV teljes belföldi hálózatán, és még gyorsvonati pótjegyet sem kell váltani hozzá. (A többi feláras vonat esetében viszont – ilyen például az InterCity – a pót- és a helyjegyek megváltása alól nem ad mentességet.) A 60 napos Vakáció-bérlet 24 900 forintért kapható a vasúti személypénztárakban, de jegyértékesítő automatában, vagy interneten is meg lehet vásárolni. (A 15 900 forintba kerülő, 30 napos Vakáció-bérletet augusztus 15-ig lehet megvenni, és szeptember 14-én, 24 óráig lehet felhasználni.)

Idén nyáron a különféle szezonális termékekből (Vakáció- és Balaton-bérlet, kerékpáros túrajegy stb.) eddig több mint 20 ezer fogyott. A Vakáció-bérlet 90 napos változatból 43 százalékkal többet értékesített a vasúttársaság a múlt év hasonló időszakához képest. A tapasztalatok szerint a nyári bérletekkel leginkább a Balatonhoz vonatoznak szívesen a fiatalok, de rajtuk kívül is sokan keresik fel „a magyar tengert”: június közepétől július 25-ig például 768 ezernél is többen fordultak meg a Balatonnál vonattal, ami 6 százalékos növekedést jelent a tavalyi adatokhoz képest.

További részletek az alábbi oldalon találhatók:
https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/diak-vagy-utazz-vakacio-berlettel

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.