Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. Április 27. 10:57, hétfő | Helyi sport
Forrás: Martonosi János-sajtófőnök

NÉGY KÖZÖTT A KOSÁRSULI

NÉGY KÖZÖTT A KOSÁRSULI

A vártnál könnyebben, több mint 40 pontos sikerrel jutott be a legjobb négy közé az NBI B csoport felsőházi rájátszásában a Vásárhelyi Kosársuli.

A kék-sárgák a brillírozó Czibere vezetésével döntötték el a győzelem sorsát az első három negyedben a Baja elleni párharc második mérkőzésén. Mindezt úgy, hogy a sérült Szasa Vejinovicsra továbbra sem számíthattak a csapat edzői.

12-4-re húzott el a Vásárhely 3 perc alatt, amin Katyanszki és Ágfalvi kozmetikázott, gyorsan felzárkóztak 3-ra. Majd Genal, Vas és Rostás összerántotta társait, és megnyugtató előnyt harcoltak ki a kis szünetre. (25-18) A második periódus elején rohamot indítottak a bajaiak, de Czibere második 3+1-es játékával, majd újabb két trojkájával már 13 egységre duzzadt a differencia. A kék-sárgák egy félidő alatt 18 pontig jutó 7-ese nem állt meg, újra betalált a hármasvonal mögül. Sőt még a visszaálló Momir Genal is rátett egy lapáttal, egy labdaszerzés utáni zsákolását követően már 51-31 állt az eredményjelzőn.

A félidő után sem tudtak megújulni a Bács-Kiskun megyeiek, igaz alig esett kosár ebben az időszakban, az azonban jól látszott, hogy a hazaiaknak állt a zászló. Az ekkor már a kezdetinél jóval alacsonyabb tempóban zajló találkozón Nyilas hármasa után már 69-43 volt az állás. A hazaiak rutinos játékosa rengeteg lepattanójával és gyönyörű távolijaival hívta fel magára a figyelmet. Miután 30 pont fölé nőtt a különbség dr. Elek Andrásnak és Utasi Gábornak lehetősége nyílt a kísérletezésre: volt néhány perc, amikor az U21-es gárda magja volt a pályán.

A záró negyed elején újra a hódmezővásárhelyi fiatalok kaptak lehetőséget a szakmai stábtól, de miután 30 alá csökkent a két együttes közötti távolság a harctérre küldték Varga Dánielt és Vas Pétert. Ennek ellenére az első pontokat Kelemen jegyezte 6 perc után. Már csak az volt a kérdés, hogy összejön-e a 100 egység, amiről Kelemen Balázs gondoskodott.

A Vásárhelyi Kosársuli sikerével 2-0-ra nyerte a párharcot, bejutva ezzel a négy közé az NBI B-s felsőházi play offban. Vas Péterék ellenfele az 1-1-re álló TF Budapest - Bonyhád párosításból kerül ki.

Vásárhelyi Kosársuli SE – Bajai Bácska FKE 109-66 (25-18, 29-14, 34-19, 21-15) NBI B csoport rájátszás, Hódmezővásárhely Hódtói Sportcsarnok, 550 néző.

Vezette: Pozsonyi L., Balogh Gy. és Borgula Gy.

Kosársuli: VAS 9/6, CZIBERE 24/18, NYILAS 9/9, VARGA 13, GENAL 16/6.

Csere: Rostás I. 7, Mócsai -, KELEMEN 11/3, Gruda 7, Kiss Molnár 6/6, Rostás G. 7.

Edző: dr. Elek András és Utasi Gábor

Dr. Elek András: „Szorosabb meccsre számítottam, de a látott játék alapján ez a különbség is reális.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

2024. Április 28. 08:55, vasárnap | Életmód

Fonogram-díjátadó: a Zaporozsec, a Carson Coma, Rúzsa Magdi, Pogány Induló és a Góbé is nyert

Mások mellett a Zaporozsec, a Carson Coma, Rúzsa Magdi, Pogány Induló, Saya Noé, a Thy Catafalque és a Góbé is Fonogram-díjat kapott a szombaton a budapesti Barabás Villában tartott eseményen.

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton