Városlista
2022. augusztus 10, szerda - Lörinc

Hírek

2022. Február 21. 11:15, hétfő | Helyi
Forrás: Nagy Benjámin sajtóreferens

Nagyszerű játékkal, fölényesen győzött a Kosársuli

Nagyszerű játékkal, fölényesen győzött a Kosársuli

Kötelezőnek ígérkező siker várt péntek este a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársulira, hiszen a tabellán a csapat mögött két hellyel álló Tiszaújváros látogatott a Hódtói Sportcsarnokba.

Volt miért visszavágni a Tisza-partiaknak, hiszen ősszel a Kosársuli dicsőségfalán szereplő Drahos vezetésével hatalmas hajrával fordítottak hazai pályán (82-77), ráadásul az utóbbi három meccsükön veretlenek maradtak, tehát jó formában érkeztek Vásárhelyre.

Remek edzéseket teljesített a héten a Kosársuli, és ez a pályán is meglátszott, ráadásul az Újpestről visszatérő Kelemen Balázs személye és játéka új színt hozott, ez az „egyveleg” pedig a szezon egyik legjobb teljesítményét eredményezte. Az első két percben tudta csupán tartani a lépést a Tiszaújváros, aztán védekezésben nem tudták megállítani a dinamikus vásárhelyi rohamokat, támadásban pedig tehetetlenek voltak a parádésan záró hazai védelemmel és Burko lepattanóival szemben. 12-8-nál indult meg igazán a csapat, és hiába kért időt az 5. percben, 16-8-nál a vendégek edzője, Siska János, hamar tíz pont fölé nőtt a különbség. Kelemen a becserélése után egyből triplával jeleskedett (23-10), de Bálint, Bodócsi, Pavlovic és Varga Ákos is megvillant, a negyed utolsó három percében pedig mindössze egy pontot szerzett a Tiszaújváros (28-11 az első játékrész végén).

A második negyedben sem történt változás, a tiszaújvárosiak eladott labdáiból adódó lehetőségeket kihasználta a Kosársuli, és Burko kettese már a húszpontos vezetést jelentette (32-12 a 13. percben). Varga Zalán kosara után újra időt kértek a vendégek, de a negyed közepéből sem jöttek ki jól, köszönhetően Borbáth hárompontosának, majd szépen befejezett ziccerének. A 28. percben az ő újabb triplája már a plusz huszonöttel volt egyenlő, Burko félidőt záró közelijének köszönhetően pedig a harminc pontot súrolta az előny a szünetre (55-26).

A pihenőt követően Bálint triplája kerekítette az eredményjelzőn az állást (60-30), majd gyorsan hozzátett még egyet, hogy aztán 74-36-nál, a 26. percben az ő pontjai után jöjjön egy újabb időkérés a tiszaújvárosiaktól. Majd’ negyvenpontos hátrányból 7-0-s szériával kozmetikázni tudtak picit, de a negyed végén Varga Zalán vezetésével visszaállt a nagyobb különbség, így 85-50-nel kezdődhetett a hajrá.

A hajrá és a jutalomjáték, ahol csak részletkérdésnek számított az eredmény, hiszen minden játékos, így a fiatalok is lehetőséget és teret kaptak a Kosársuliban, és éltek a bizalommal. Bodócsi triplája után Pavlovic lepattanói és asszisztjai is kellettek ahhoz, hogy előbb Megyesi, majd látványos mozdulattal Nánási is beköszönjön. Az utolsó két perc a Tiszaújvárosé volt, és így a Kosársuli mellett a számmisztika is győzött: 33 ponttal, 99-66-ra nyert a csapat. A legponterősebb a 17 pontig jutó Bálint lett, Pavlovic kis híján tripla-duplázott (12 pont, 9 lepattanó, 11 assziszt), Burko dupla-duplázott (13 pont, 10 lepattanó), Kelemen pedig 11 ponttal és 6 szerzett labdával, lendületes játékkal tért vissza.

NB I/B Zöld csoport, 21. forduló:

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli-Tiszaújvárosi Phoenix KK 99-66 (28-11, 27-15, 30-24, 14-16)

Hódtói Sportcsarnok, 230 néző. Vezette: dr. Varga, Mintál, dr. Szalóki

Kosársuli: Pavlovic 12, Knyur -, 17/6, Varga Á. 11, Burko 13
Cserék: Bodócsi 9/3, Kelemen 11/3, Varga Z. 11/3, Vejinovic 3, Borbáth 8/6, Nánási 2, Megyesi 2
Edzőpáros: Szablics Péter, Utasi Gábor

Tiszaújváros: Drahos 5/3, Bán 9/3, Hegedűs 5/3, Gerőcs 11/3, Madrid-Andrews 18/3
Cserék: Frikker 6/3, Kovács 4, Drizner -, Asszú 5, Molnár 3/3, Taskó -
Vezetőedző: Siska János

Utasi Gábor értékelése: „Először is gratulálok a csapatomnak! Védekezésünknek is köszönhetően sikerült ilyen nagyarányú győzelmet aratnunk. Minden játékos hozzátette a mérkőzéshez, ami a feladata volt, és ez igazi csapatsiker volt. Menekülünk a győzelmekbe, hogy elérjük az év elején kitűzött célunkat.”


Az U20-asok 66-39-es félidő után simán, 115-65-re nyertek, és továbbra is üldözik a harmadik helyet a tabellán. Knyur 32 pontig, a január hónap legjobb utánpótlásjátékosának választott Megyesi 14 pontig és 14 lepattanóig jutott.

Folytatás szombaton, február 26-án, a Békés otthonában.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 02. 15:32, kedd | Helyi

Barangolj a Borongolóval – vonattal és Tokajbusszal!

Új, vasúttal összehangolt autóbuszjáratok segítik a tokaji borvidék felfedezését

2022. Augusztus 02. 15:27, kedd | Helyi

Megindult a vasúti teherforgalom a Szeged, Röszke és az országhatár között

Újabb fontos mérföldkőhöz érkezett a MÁV beruházásában megvalósuló Szeged–Röszke vasútvonal felújítása. Elkészült a vasúti pálya, így augusztus 1-jén este megindulhattak a tehervonatok.

2022. Augusztus 02. 15:20, kedd | Helyi

Augusztus elsejétől félóránként jár a vasútvillamos

Sikeresen zárult a TramTrain tavasz óta tartó ingyenes utasforgalmi próbaüzeme,

2022. Augusztus 02. 15:13, kedd | Helyi

Kedvező tapasztalatok a balatoni főszezon közösségi közlekedési utasforgalmában

Javában tart a főszezon a Balatonnál, sokan keresik fel a tavat – méghozzá egyre többen a közösségi közlekedést választják utazásukhoz.