Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2022. Április 25. 15:57, hétfő | Helyi
Forrás: Nagy Benjámin sajtóreferens

Nagyot fordított, előnyben a Kosársuli

Nagyot fordított, előnyben a Kosársuli

Idegenben kezdte a KTE-Duna Aszfalt U23 elleni párharcot a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoportjában.

A tét az 5-8. hely, hiszen a negyeddöntőben vereséget szenvedő csapatok (a Kosársulit a DEAC U23, a KTE-t a Cegléd búcsúztatta, a másik ágra az Újpesttől vereséget szenvedő Békés, valamint a Győrrel szemben alulmaradó MEAFC-Miskolc került) kuparendszerben folytatják, egyben zárják a bajnokságot. A két, egyaránt kétmeccses "elődöntő" győztesei játszhatnak majd az 5. helyért, míg a vesztesek a 7. helyért küzdhetnek.

A tehetséges kecskeméti fiatalokból álló együttes decemberben, hazai környezetben 81-58-ra verte a vásárhelyieket, a Kosársuli pedig az alapszakasz utolsó fordulójában, március végén remek végjátékkal aratott emlékezetes, 67-65-ös sikert a Hódtói Sportcsarnokban - a május 6-i visszavágóra történő előnyszerzés mellett tehát az is cél volt, hogy melyik csapat tudja a maga javára billenteni a szezon 1-1-es mérlegét.

Abszolút ellentétesen alakult a két félidő. Kelemen vezetésével 5-0-s szériával kezdte az első negyedet a Burkót betegség miatt ezúttal mellőzni kényszerülő Kosársuli, majd folytatta a remeklését, a négy és fél perc alatt szerzett nyolc pontjával, három lepattanójával és két kiharcolt faultjával 10-4 állt az eredményjelzőn az 5. percben. Ezt követően támadásban és védekezésben is visszaesett a játék, és Bálint villanásaival ugyan a 8. percig megmaradt az előny, a negyed végén Ivkovic kosarai az egyenlítést jelentették a hazaiaknak (14-14).

A második negyedet hasonlóan kezdte a Kosársuli, mint az elsőt, Pavlovic, Bodócsi és Varga Zalán pontjai egy 7-0-s rohamot eredményeztek (14-21). Három és fél perc után talált először a gyűrűbe a KTE, viszont háromszor is nagyon gyorsan, időt is kellett kérnie Utasi Gábornak. Ez sem segített, Takács zsákolása után a Kosársulinál nevelkedő Botka pontjai zártak egy 10-0-s hazai sorozatot (24-21). Úgy tűnt, a Kosársulinak támadásban semmi nem jön össze, a lendület veszni látszott, a 19. percre így tovább nőtt a különbség, ami átlépte a tíz pontot is (33-22). A 19-1-es hazai henger után a legjobbkor érkezett Varga Zalán triplája, ám mínusz tizenegyről nem tudott elmozdulni a Kosársuli, a kecskemétiek így magabiztos előnnyel és lélektani fölénnyel vonulhattak az öltözőbe (37-26).

A pihenőt követően rendezte sorait a vásárhelyi csapat, és elindult egy nagyon szép fordítás. Varga Ákos hárompontosa után Bodócsi kettese hozta vissza kétlabdára a hátrányt (37-31), majd egy egészen hosszúra nyúló, sok hibát hozó három és fél perces gólcsendből Pavlovic büntetői jelentették a kiutat. A 27. percre, szintén Pavlovic kosarainak köszönhetően már döntetlen volt az állás (40-40), majd Varga Ákos és a megszokott harcias teljesítményét ezúttal is hozó Bálint kosarával a vezetést is átvette a Kosársuli (40-43). A kecskemétiek a saját szempontjukból 0-10-es sorozatból nem törtek meg, és tartani tudták a lépést, lehetőséget adva egy szoros hajrára (45-46 a harmadik negyed végén).

A Kosársuli nem így gondolta, és remek kezdéssel, Pavlovic és Bálint vezényletével 7-0-val kezdte a hajrát. Innen pedig nem volt visszaút a Kecskemétnek: mindig volt egy kék mezes, aki egy-egy jó védekezéssel vagy támadással megtartotta az előnyt. Ugyan a 37., majd a 39. percben is kettőre zárkóztak a hazaiak, a két edző időkéréseiből Varga Ákos kosaraival a Kosársuli jött ki jobban, ráadásul az utolsó percben büntetőből Borbáth is eredményes volt, így a vége hétpontos, 69-62-es siker lett. A legponterősebb vásárhelyi a 17-tel záró Bálint lett, de Kelemen (11 pont, 9 lepattanó), valamint a két dupla-duplázó, Pavlovic (14 pont, 12 lepattanó) és Varga Ákos (13 pont, 13 lepattanó) egyéni teljesítménye is kiemelendő.

NB I/B Zöld csoport, rájátszás az 5-8. helyért, odavágó:

KTE-Duna Aszfalt U23 – Vásárhelyi Kosársuli 62-69 (14-14, 23-12, 8-20, 17-23)

Kecskemét, Mercedes-Benz Sportakadémia.


KTE: Tóth Bar. 15/6, Ivkovic 7, Tóth Bal. 8/3, Takács 12, Kiss D. 2
Cserék: Tóth P. 9, Botka 8/3, Rácz 1, Velkey, Ladovszky
Edző: Hegedűs Gergely

Kosársuli: Pavlovic 14, Kelemen 11/3, Knyur -, Varga Á. 13/6, Varga Z. 8/3
Cserék: Bálint 17, Bodócsi 4, Borbáth 2, Vejinovic -
Edzőpáros: Utasi Gábor, Szablics Péter


Utasi Gábor értékelése: "Örülök, hogy az alapszakaszban elszenvedett csúnya vereségért vissza tudtunk vágni idegenben a Kecskemétnek. Mindig nehéz itt nyerni. A remek második félidőnknek köszönhetően sikerült ma ez nekünk. Bízom benne, hogy hazai pályán is nyerünk, és kettős győzelemmel jutunk az 5-6. helyért folyó párharcba."

A képlet tehát egyszerű: a Kecskemétnek a párharc megnyeréséért legalább nyolc ponttal kell nyernie a vásárhelyi visszavágón, amit május 6-án, pénteken 18:30-tól rendeznek a Hódtói Sportcsarnokban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.