Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Július 13. 14:10, hétfő | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Nagy sikerrel zajlott a MÁV Retró hétvégéje

Nagy sikerrel zajlott a MÁV Retró hétvégéje

A múlt hétvége a vasút barátai számára sok örömteli pillanatot szerzett, nagy sikere volt a MÁV Retró hétvégéjének és a megújult Utasellátónak is.

A járványhelyzet enyhülésével, július első hétvégéjén, több mint 43 ezren utaztak a Balatonhoz. Ekkor tartotta a MÁV a Retró hétvégét, ahol 424-es Bivaly, M41-es klasszik festésű Csörgő, Nohabok, Szergejek és Púposok vontatták a gyors- és személyvonatokat, nagy örömet szerezve az utazóközönségnek és a kilátogató vasútbarátoknak.

A Retró hétvégén utazó 43,6 ezer utas közül 28,7 ezren a déli, míg 14,9 ezren az északi partot választották, vagyis a déli partra utazók száma körülbelül kétszerese volt az északi partra utazókénak. Míg az előző év azonos hétvégéjén nagyjából 900, ezen a hétvégén 1300 kerékpárt szállítottak a Balaton partján vonattal. Az újonnan bevezetett Balaton 24 és Balaton 72 jegytípusból szombaton és vasárnap 450 darabot vásároltak, tavaszi bevezetése óta pedig 2742 darab fogyott belőlük. A kétnapos rendezvény során Budapest és Tapolca között egy nosztalgia és egy felújított étkezőkocsi is közlekedett, szimbolizálva a régi idők és a mai kor Utasellátó-szolgáltatását. Az utasok szívesen fogyasztották az új ételeket és a fröccsnek is kérhető kimért borokat, valamint az egyedi csomagolású Utasellátó csokirolót.

Az érdeklődők legközelebb augusztus első hétvégéjén találkozhatnak újra a retró mozdonyokkal és étkezőkocsival.

A június 20-a óta a kétóránként közlekedő 8 pár Balaton expresszvonaton is népszerűek az Utasellátó étkezőkocsijai, amelyeket az utasok a tavalyi bevezetés után idén már, célirányosan kerestek. Az eddigi vásárlásoknak köszönhetően, az összes bevétel meghaladta a 4 millió forintot. Ez a tavalyi szezon első két heti adataival összehasonlítva, a pandémiás helyzet, a vonatokon alkalmazott kihasználtsági korlátozás és az első heti kedvezőtlen időjárás ellenére, szinte azonos árak mellett, határozott emelkedést jelent: közel 1 millió forinttal nőtt a bevétel az egy évvel korábbiakhoz képest. Az utasok átlagosan 1390 Ft-os összegben fogyasztanak az étkezőkocsikon, amiért – a pénztárcabarát árazásnak köszönhetően – például egy komplett START vagy Classic Burger menü is vásárolható sült krumplival és csapolt sörrel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.