Városlista
2022. január 23, vasárnap - Zelma

Hírek

2020. Július 13. 14:10, hétfő | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Nagy sikerrel zajlott a MÁV Retró hétvégéje

Nagy sikerrel zajlott a MÁV Retró hétvégéje

A múlt hétvége a vasút barátai számára sok örömteli pillanatot szerzett, nagy sikere volt a MÁV Retró hétvégéjének és a megújult Utasellátónak is.

A járványhelyzet enyhülésével, július első hétvégéjén, több mint 43 ezren utaztak a Balatonhoz. Ekkor tartotta a MÁV a Retró hétvégét, ahol 424-es Bivaly, M41-es klasszik festésű Csörgő, Nohabok, Szergejek és Púposok vontatták a gyors- és személyvonatokat, nagy örömet szerezve az utazóközönségnek és a kilátogató vasútbarátoknak.

A Retró hétvégén utazó 43,6 ezer utas közül 28,7 ezren a déli, míg 14,9 ezren az északi partot választották, vagyis a déli partra utazók száma körülbelül kétszerese volt az északi partra utazókénak. Míg az előző év azonos hétvégéjén nagyjából 900, ezen a hétvégén 1300 kerékpárt szállítottak a Balaton partján vonattal. Az újonnan bevezetett Balaton 24 és Balaton 72 jegytípusból szombaton és vasárnap 450 darabot vásároltak, tavaszi bevezetése óta pedig 2742 darab fogyott belőlük. A kétnapos rendezvény során Budapest és Tapolca között egy nosztalgia és egy felújított étkezőkocsi is közlekedett, szimbolizálva a régi idők és a mai kor Utasellátó-szolgáltatását. Az utasok szívesen fogyasztották az új ételeket és a fröccsnek is kérhető kimért borokat, valamint az egyedi csomagolású Utasellátó csokirolót.

Az érdeklődők legközelebb augusztus első hétvégéjén találkozhatnak újra a retró mozdonyokkal és étkezőkocsival.

A június 20-a óta a kétóránként közlekedő 8 pár Balaton expresszvonaton is népszerűek az Utasellátó étkezőkocsijai, amelyeket az utasok a tavalyi bevezetés után idén már, célirányosan kerestek. Az eddigi vásárlásoknak köszönhetően, az összes bevétel meghaladta a 4 millió forintot. Ez a tavalyi szezon első két heti adataival összehasonlítva, a pandémiás helyzet, a vonatokon alkalmazott kihasználtsági korlátozás és az első heti kedvezőtlen időjárás ellenére, szinte azonos árak mellett, határozott emelkedést jelent: közel 1 millió forinttal nőtt a bevétel az egy évvel korábbiakhoz képest. Az utasok átlagosan 1390 Ft-os összegben fogyasztanak az étkezőkocsikon, amiért – a pénztárcabarát árazásnak köszönhetően – például egy komplett START vagy Classic Burger menü is vásárolható sült krumplival és csapolt sörrel.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 19. 13:51, szerda | Helyi

17 CSAPAT VERSENYZETT A CB BASKET A TO Z KOSÁRLABDATORNÁN

A CB Basket A to Z elnevezésű, az Interreg–IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Programban,

2022. Január 19. 13:45, szerda | Helyi

Jelentős fennakadásokat okozott a Keleti pályaudvar vonatforgalmában a kábellopás, a MÁV feljelentést tett

Idén már hatszor rongáltak meg vagy tulajdonítottak el vasúti kábelt a Keleti pályaudvar és Kőbánya felső közötti pályaszakaszról.

2022. Január 18. 12:02, kedd | Helyi

MÁV-Volán-csoport: lezárultak a 2022. évi bértárgyalások

A MÁV-Volán-csoport érdekegyeztető tanácsa ülésén a munkáltató és a MÁV-Volán-csoport kollektív szerződést kötő szakszervezetei megállapították, hogy a 3 éves bérmegállapodásban foglaltak a tavalyi év során teljesültek.

2022. Január 18. 11:58, kedd | Helyi

A DEAC Akadémia együttműködésével fejlődik tovább a Kosársuli

A szakmai munka minőségének továbbfejlődését segítő együttműködési megállapodást kötött a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli és a debreceni DEAC Kosárlabda Akadémia.