Városlista
2024. június 19, szerda - Gyárfás

Hírek

2023. November 09. 14:31, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Nagy Márton: jövőre 4 százalék körüli növekedéssel számol a kormány

Nagy Márton: jövőre 4 százalék körüli növekedéssel számol a kormány

Idén nulla és mínusz 1 százalék között alakulhat a magyar gazdaság éves teljesítménye; a kormány álláspontja világos: jövőre helyre kell állítani a növekedést, amelynek mértéke 4 százalék körül alakulhat.

Nagy Márton az Ébredés az inflációs sokkból című konferencián közölte, a kormány úgy gondolja, míg 2023 az infláció leszorításának éve, 2024 a gazdaság helyreállításának éve kell, hogy legyen.

Várakozásaik szerint októberben az infláció 10,5-10 százalék körül alakulhatott, a pontos szám pénteken derül ki. A miniszter biztos benne, hogy novemberben már egy számjegyű lesz az infláció, amelynek mértékét decemberben 6-7 százalék, 2024 egészében pedig 5-6 közé teszik.

Nagy Márton kiemelte, a magyar gazdaság számára kulcs a fogyasztás helyreállítása, amelynek az alapját a reálbérek emelkedése adja. A fogyasztás visszaesése ugyanis negatívan érintette a belső értékesítésre termelő szektorokat és a belgazdaságban megvalósuló beruházásokat is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 19. 06:00, szerda | Belföld

Hőség- Harmadfokú riasztás lépett életbe

Harmadfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére szerda nulla órától szombat éjfélig az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján

2024. Június 19. 06:00, szerda | Belföld

A KDNP kilép az Európai Néppártból és annak frakciójából

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) távozik az Európai Néppártból (EPP) és annak frakciójából, miután Magyar Pétert kedden az EPP mégis felvette - közölte Semjén Zsolt pártelnök és Hölvényi György EP-képviselő az MTI-vel.

2024. Június 18. 12:04, kedd | Belföld

MÁV-Start: indul az Intercity Splitbe

Kedden este indul Budapestről Splitbe az idei első Adria InterCity. Augusztus második feléig szinte mindegyik Adria InterCitynek magas a kihasználtsága.

2024. Június 18. 12:01, kedd | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: területvédelmi tartalékosokat toborzunk!

Szükség van a bátrakra, minél több olyan honfitársunkra, aki megvédi Magyarországot és akivel erősebb a társadalmunk.