Városlista
2021. szeptember 19, vasárnap - Vilhelmina

Hírek

2021. Június 17. 17:22, csütörtök | Helyi
Forrás: Elek András igazgatási ügyintéző

Múzeumok Éjszakája Hódmezővásárhelyen (is)

Múzeumok Éjszakája Hódmezővásárhelyen (is)

Egész estés programsorozattal készül a Tornyai-múzeum

Az éjszaka, amikor minden ÚJRA életre kel… mottóval rendezik meg országszerte június 26-án a Múzeumok Éjszakáját, amelyhez a hódmezővásárhelyi muzeális intézmények is csatlakoztak. Jövő szombaton délután 5 órától egészen este 10-ig díjtalan belépéssel és izgalmas programokkal várják az érdeklődőket a Tornyai János Múzeumba, az Alföldi Galériába és az Emlékpontba.

A Tornyai-múzeumban a közelmúltban felújított, a 20. század elején készült gramofon hangjaival indul a különleges múzeumi este, majd a Szegfű utcai udvaron a gyerekek és a felnőttek együtt próbálhatják ki régészeti jártasságukat. A közgyűjtemény termeiben az aktuális kiállításokhoz, a gyűjteményekhez kapcsolódó bemutatókon és előadásokon vehetnek részt az érdeklődők, míg az Alföldi Galériában és az Emlékpontban egy-egy tárlatvezetésen ismerhetik meg a betérők a 67. Vásárhelyi Őszi Tárlatot, illetve a sötét Rákosi-korszakot.

A 2021. évi Múzeumok Éjszakáján a belépés valamennyi hódmezővásárhelyi muzeális intézménybe díjtalan, de védettségi igazolványhoz kötött – ez alól az udvari „kincskereső” képez kivételt.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 16. 15:38, csütörtök | Helyi

Családi matiné a divat jegyében

Legyen Tiéd a Divat! címmel rendez családi délelőttöt gyerekfoglalkozásokkal a Tornyai János Múzeum az Ó!divat kiállításán szeptember 25-én 10 órai kezdettel.

2021. Szeptember 16. 15:34, csütörtök | Helyi

Első alkalommal köszönti az őszt az alföldi retró hétvége

A már jól ismert balatoni vonalak mellett szeptember 18-án és 19-én Szeged és Békéscsaba között is megcsodálhatók a MÁV-START retró járművei.

2021. Szeptember 16. 15:30, csütörtök | Helyi

Forgalomba állt az első megújult Bzx mellékkocsi

Befejeződött a MÁV Vagon Kft. székesfehérvári műhelyében az első, már a MÁV‑START új dizájn szerinti színekre festett Bzx mellékkocsi fővizsgálata,

2021. Szeptember 16. 15:23, csütörtök | Helyi

Vasútépítő munkagépek érkeztek a MÁV FKG-hoz

A MÁV FKG többek között a vasúttársaság több mint 7000 kilométeres vágányhálózatának karbantartásáért felel, évente a teljes hálózat körülbelül egynegyedén végeznek nagygépes karbantartási, illetve felújítási munkákat.