Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2023. Június 27. 10:22, kedd | Helyi
Forrás: Elek András Tornyai János Múzeum

Múzeumok Éjszakája Hódmezővásárhelyen

Múzeumok Éjszakája Hódmezővásárhelyen

Korosztályokon átívelő tartalmas és szórakoztató kikapcsolódást nyújtott az idei Múzeumok Éjszakája:

szombaton kora estétől sötétedésig több százan járták körbe Hódmezővásárhely kulturális intézményeit, hogy részesei legyenek a sokszínű programkavalkádnak. A Tornyai János Múzeum, az Alföldi Galéria, az Emlékpont kiállítótereiben, valamint a Németh László Városi Könyvtárban és az ortodox templomban mintegy ezer látogatót regisztráltak Szentiván éjjelén a szervezők.

Leginkább a családok "mozdultak rá" a múzeumi éjszaka játékos faladatlapjára és rendezvényeire: a Tornyaiban játékos régészeti feladatok, fém- és csontkereső, markoló-verseny és ismert festmények színezője várta a legkisebbeket, míg az idősebb korosztályok különböző előadásokon és vezetéseken ismerkedhetek meg Hódmezővásárhely múlt századi városképével és könyvritkaságaival, Benczúr Gyula hasonmásával és festészetével, szemet gyönyörködtető művészi fotográfiákkal, valamint a múzeum számtalan további értékével. Az Alföldi Galériában a női alkotók kerültek górcső alá, valamint egy "vitéz" festő életútjába és tárgyi emlékeibe kaphattak bepillantást a főtéri kiállítóhelyre betérők. Az Emlékpontban az ötvenes évek "csengőfrásza" mellett, zenei kalandozás várta az érdeklődőket. A Múzeumok Éjszakájának eseményeit a Srácok csellóval formáció egyedi és magával ragadó, a múzeum Szegfű utcai udvarát megtöltő koncertje zárta szombaton éjjel.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére