Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Június 27. 10:22, kedd | Helyi
Forrás: Elek András Tornyai János Múzeum

Múzeumok Éjszakája Hódmezővásárhelyen

Múzeumok Éjszakája Hódmezővásárhelyen

Korosztályokon átívelő tartalmas és szórakoztató kikapcsolódást nyújtott az idei Múzeumok Éjszakája:

szombaton kora estétől sötétedésig több százan járták körbe Hódmezővásárhely kulturális intézményeit, hogy részesei legyenek a sokszínű programkavalkádnak. A Tornyai János Múzeum, az Alföldi Galéria, az Emlékpont kiállítótereiben, valamint a Németh László Városi Könyvtárban és az ortodox templomban mintegy ezer látogatót regisztráltak Szentiván éjjelén a szervezők.

Leginkább a családok "mozdultak rá" a múzeumi éjszaka játékos faladatlapjára és rendezvényeire: a Tornyaiban játékos régészeti feladatok, fém- és csontkereső, markoló-verseny és ismert festmények színezője várta a legkisebbeket, míg az idősebb korosztályok különböző előadásokon és vezetéseken ismerkedhetek meg Hódmezővásárhely múlt századi városképével és könyvritkaságaival, Benczúr Gyula hasonmásával és festészetével, szemet gyönyörködtető művészi fotográfiákkal, valamint a múzeum számtalan további értékével. Az Alföldi Galériában a női alkotók kerültek górcső alá, valamint egy "vitéz" festő életútjába és tárgyi emlékeibe kaphattak bepillantást a főtéri kiállítóhelyre betérők. Az Emlékpontban az ötvenes évek "csengőfrásza" mellett, zenei kalandozás várta az érdeklődőket. A Múzeumok Éjszakájának eseményeit a Srácok csellóval formáció egyedi és magával ragadó, a múzeum Szegfű utcai udvarát megtöltő koncertje zárta szombaton éjjel.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.