Városlista
2024. május 27, hétfő - Hella

Hírek

2014. Június 17. 11:02, kedd | Helyi
Forrás: Elek András-sajtóreferens

Művészet és zene különleges együtt hatása

Művészet és zene különleges együtt hatása

Az Alföldi Galériában kezdődik szombaton a vásárhelyi Múzeumok Éjszakája.

A tavalyi év képzőművészeti szimpóziumán ihletet nyert művészek alkotásaiból nyíló kiállítással veszi kezdetét a Múzeumok Éjszakája Hódmezővásárhelyen, az Alföldi Galériában. A tárlaton tizenegy alkotó mintegy negyven művén keresztül figyelhetik meg az érdeklődők a Vásárhelyen megélt művészeti hatások lecsapódását. Az alkotásokat Szenti Csilla levéltár igazgató méltatja június 21-én, szombaton 17 órakor a Kossuth téri kiállítóhelyen.

Másfél évtizeddel ezelőtt hívták életre helyi művészek – Hódmezővásárhely városának támogatásával – a képzőművészeti szimpóziumot, amelynek célja, hogy a nagy múltra visszatekintő vásárhelyi festőiskola hagyományaira támaszkodva és ezeket újraértelmezve szülessenek sokszínű alkotások a szimpóziumon résztvevő művészek két hetes együtt gondolkodásának eredményeként. A különböző szemléleteket valló alkotók, Balogh Gyula, Bíró Botond, Bodor Zoltán, Horváth Roland, Jakucs János, Kéri László, László Dániel, Nagy Attila, Szabó Ábel, Sonkoly Tibor és V. Nagy Nándor a vásárhelyi realista hagyományokra építve, de azt széles skálán értelmezve vonultatják fel munkáikat. A július közepéig megtekinthető tárlatot Szenti Csilla, a Hódmezővásárhelyi Levéltár igazgatója nyitja meg szombaton délután 5 órakor.

A Múzeumok Éjszakáján, június 21-én a kiállító művészek is vezetést tartanak az Alföldi Galéria kiállításain, este fél kilenckor különleges indusztriális zenei performansszal, a Vatafaka együttes koncertjével várják az érdeklőket a galéria udvarárán.

Alföldi Galéria

Egyéjszakás kaland- hogy minél több kulturális élmény szülessen!

2014. június 21. 18 órától hajnal 1 óráig

Kiállítások

Kurucz D. 100
Emlékkiállítás a 100 éve született Kurucz Dezső István, az Alföld festője, a vásárhelyi iskola reprezentáns egyénisége előtt tisztelegve.

Vásárhelyi Képzőművészeti Szimpózium
A Múzeumok Éjszakája nyitányaként nyílik meg a tavalyi festő szimpóziumon ihletet nyert művészek bemutatkozó tárlata.

Programok:

17:00 óra Szimpózium megnyitó: Szenti Csilla levéltár igazgató
18.30 óra Művészek művészi tárlatvezetése a Galéria kiállításain
20:30 óra Vatafaka koncert: indusztriális zenei performansz a Galéria udvarán

Múzeumi sétálójegy: 500,- Ft

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 26. 09:06, vasárnap | Kék hírek

Főügyészség: szülei után egy rendőrt is meg akart ölni a pénteken elfogott férfi

Elfogásakor a vele szemben intézkedő rendőrt is meg akarta ölni az a férfi, aki május 24-dikét megelőző napokban megölte idős szüleit Budapesten, IV. kerületi lakásukban

2024. Május 26. 09:05, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 21. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 26. 09:03, vasárnap | Külföld

Az Egyesült Államok visszafogottságra kérte Kínát a Tajvan közelében indított hadgyakorlat kapcsán

Az Egyesült Államok a Tajvan közelében indított hadgyakorlatának korlátozására sürgette a kínai haderőt szombaton, amely a katonai műveleteket az új tajvani elnök beiktatását követően indította.