Városlista
2022. július 1, péntek - Annamária

Hírek

2014. Április 15. 17:09, kedd | Helyi
Forrás: Búz Csaba hadnagy

Műszaki tanfolyam

Műszaki tanfolyam

Gépkezelői tanfolyamokat tartanak április elejétől az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében.

Ebben az évben 29 Magyar Honvédség szintű tanfolyamon, közel 600 fő vesz majd részt a hódmezővásárhelyi Művelettámogató Műszaki Zászlóaljnál szervezett nehéz-, közepes-, és kisgépkezelői oktatásokon. A leghosszabb tanfolyam 8 hétig, a legrövidebb csak két hétig tart és ebben az időszakban a résztvevők - akik szinte a Magyar Honvédség összes alakulatától érkeztek - elméleti és gyakorlati képzést is kapnak.

A tanfolyam lebonyolításáért felelős műszaki alegységet azért jelölték ki erre a feladatra, mert a helyőrségben egy helyen megvannak azok a technikai feltételek, amelyek az összes tanfolyam lebonyolításához szükségesek. Ezen kívül a különböző gyakorlatok műszaki biztosítása mellett, a Magyar Honvédségnél jelentkező külső műszaki munkák (lőterek karbantartása, utak építése, tároló helyek kiépítése) többségének elvégzése közben a tanfolyam oktatói állománya olyan tapasztalatra tesz szert, ami biztos alapja a kiképzések sikerességének.

A nehézgépkezelők a gyakorlati képzések során több fontos munkát is elvégeznek, például a hódmezővásárhelyi laktanya régi, jelenleg nem használt belső lőtérének karbantartását is végrehajtják: a töltésből kiszedik a tuskókat és a további földmunkálatok megkönnyítése érdekében elegyengetik a talajt, magasítják a védműveket, illetve kiépítik a csapadékvíz elvezetésére szolgáló csatornákat.

Oláh Zsolt százados a jelenlegi tanfolyam parancsnokaként elmondta, hogy a kiképző és a kiképzendő állomány is pozitívan áll a munkához, amely során a tudás megszerzése és átadása mellett a legfőbb szempont a biztonsági rendszabályok betartása, és a biztonságos gépkezelés.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 30. 17:30, csütörtök | Helyi

Idén is cirkuszjeggyel jutalmazza a kitűnő tanulókat a Fővárosi Nagycirkusz

A tanévet kitűnő eredménnyel záró általános iskolás diákoknak a Fővárosi Nagycirkusz ingyenes belépőjegyet biztosít nyári előadásai valamelyikére. A Kitűnő Tanuló Program kuponjai szeptember 18-ig válthatók be.

2022. Június 29. 10:44, szerda | Helyi

Vasúti kedvezményt ér a kitűnő bizonyítvány

A MÁV-START és a GYSEV is csatlakozott a Fővárosi Nagycirkusz akciójához, melyben a kitűnő bizonyítványú diákok cirkuszi belépőt kapnak.

2022. Június 29. 10:39, szerda | Helyi

Vonattal vagy Volánbusz-járattal a Balaton Soundra és a Balaton körül

Hétfőtől négy napig váltható kedvezményes TravelPass hetijegy

2022. Június 29. 10:27, szerda | Helyi

Díjmentes hazautazást biztosít a MÁV-START és a GYSEV a 15. Győrkőcfesztiválra utazó gyermekeknek

A MÁV-START és a GYSEV díjmentes hazautazást biztosít Győrből a 2022. július 1-3-ig tartó 15. Győrkőcfesztiválon részt vevő gyerekeknek.