Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Március 02. 13:33, hétfő | Helyi
Forrás: Búz Csaba hadnagy

Műszaki feladatok begyakorlása

Műszaki feladatok begyakorlása

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében február végén tartották meg a „Bátor Unikornis 2015” elnevezésű számítógéppel támogatott törzsgyakorlást.

A gyakorlás során a hódmezővásárhelyi Művelettámogató Műszaki Zászlóalj törzsének összekovácsolása mellett, a dandár védelmi harcának műszaki támogatási feladataira történő felkészítés volt a cél. Ilyen jellegű törzsgyakorlásra a zászlóaljnál félévente egyszer kerül sor.

A gyakorlásban résztvevő állomány számára a váratlan feladatokat az MH 5. Bocskai István Lövészdandár törzse állította össze és ezek közül naponta több incidens is bejátszásra került, amelyekre a műszaki zászlóalj törzsének azonnal reagálnia kellett. A számítógépek, híradó eszközök és a MARS szimulációs rendszer használatával végrehajtott gyakorlaton a zászlóalj törzse mellett az alegységet alájátszó kijelölt állomány vett részt.

A dandár védelmi harcának műszaki támogatása során a műszaki alegység - többek között - képes a különböző erődítési, műszaki zárási, víztisztítási és műszaki felderítési feladatok végrehajtására.
Az egyik szimulált feladat során a dandár fő ellátási útvonalán három hidat elmosott egy hirtelen kialakuló árvíz. A műszaki zászlóalj út-hídépítő csoportja, a rendelkezésre álló TMM 3 típusú hídrakó készletek segítségével helyreállította a közlekedést, így biztosítva a gépjárműforgalom folyamatosságát. A másik feladatban a Duna egyik hídjánál kialakult jégtorlasz robbantással történő felszámolására kapott parancsot a zászlóalj.

Cseh Balázs őrnagy, a Művelettámogató Műszaki Zászlóalj megbízott parancsnoka értékelésként elmondta: „A zászlóalj törzse ismét bebizonyította, hogy együtt tud működni a dandár többi alegységével és a rá bízott alegységet a feladatoknak megfelelően tudja irányítani. A most megszerzett tapasztalatokat és képességeket a „Blonde Avalanche 2015” elnevezésű katasztrófavédelmi gyakorlaton is kamatoztatjuk majd.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.