Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Június 24. 15:00, szerda | Helyi
Forrás: EVP-Egészségfejlesztési Iroda és a Makói Kistérség Egészségfejlesztési Iro

Mozgás éjszakája Hódmezővásárhelyen és Makón

Mozgás éjszakája Hódmezővásárhelyen és Makón

A hódmezővásárhelyi EVP-Egészségfejlesztési Iroda, valamint a Makói Kistérség Egészségfejlesztési Iroda is csatlakozott a Mozgás Éjszakája rendezvénysorozathoz.

A Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet által kezdeményezett Mozgás Éjszakája országos rendezvénysorozatot a tavalyi évben nagy sikerrel rendezték meg Budapesten.

2015. június 27-én, a budapesti rendezvénnyel egy napon 21 és 24 óra között Hódmezővásárhelyen összesen 20, Makón pedig 10 mozgásprogrammal várják az érdeklődőket annak érdekében, hogy minél többen, minél többféle mozgásformát kipróbálhassanak, és megtalálhassák a hozzájuk leginkább közel álló mozgásformát.

A hódmezővásárhelyi programon - többek között - Nordic Walkinggal, váltófutással, pilatessel, jógával, aerobikkal és zumbával várják az érdeklődőket, de a csapatsportok kedvelői játszhatnak kézilabdát, futballt és kosárlabdát is. A Hód-Fitness SE bemutatót és közös táncot tart, de lesz úszás, valamint több sportágban önvédelmi bemutató is. A rendezvényt megnyitja Dr. Kószó Péter 20.30 órakor a Kossuth téren.

Makón is lesz - többek között - közös tánc, valamint kipróbálhatják a vízi tornát, az aerobikot, a cross traininget, a TRX-et, lesz éjszakai labdarúgó villámtorna, terepkerékpározás, közös futás, baseball, valamint Wing Tsun Kung-Fu bemutató és edzés. A rendezvényt Márton Imre fogja megnyitni, az Erdei János Városi Sportcsarnok ügyvezető igazgatója 21 órakor a sportcsarnokban.

A rendezvényeken minden sport ingyenesen kipróbálható.

A részletes program elérhető a www.evp.hu oldalon

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése