Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2023. Március 07. 14:50, kedd | Helyi
Forrás: Vásárhelyi Kosársuli

Mindhárom meccsét megnyerte a Kosársuli U14

Mindhárom meccsét megnyerte a Kosársuli U14

Mindhárom mérkőzését megnyerte a Vásárhelyi Kosársuli U14-es csapata a korosztályos bajnokság főtáblájának legutóbbi tornáján, Hódmezővásárhelyen.

A kék-sárgák tehetségei olyan patinás együttesek utánpótlásgárdáit győzték le, mint a Nyíregyháza, a Paks vagy éppen az Alba Fehérvár.

Vuk Pavlovics csapata a korosztályos főtábla legjobb 32 együttese között szerepel úgy, hogy csak nagy küzdelmek árán jutott be a legjobbak közé, azóta viszont a fejlődésük töretlen. A Kosársuli fiataljai számára minden adott a fejlődéshez, hiszen az egyesület elnöksége az összes olyan eszközt biztosítja számukra, ami szakmailag szükséges az előrelépéshez.

A munka gyümölcse pedig úgy tűnik, hogy beérni látszik, hiszen a hétvégi, hódmezővásárhelyi főtáblás tornán egyetlen mérkőzésen sem forgott veszélyben a Hódmezővásárhely fiataljainak győzelme. A csapatban már most nagy tehetségek bontogatják a szárnyaikat, akikből majdani felnőttjátékosok is kikerülhetnek, az egyesület még éveken keresztül számít rájuk.


Vásárhelyi Sólymok - NYKK EötvösU14/A 92-42

Sólymok: Varga 3, Utasi 16, Bősz 20, Bartusz 5, Morton -, Kis -, Borus 27, Soós 17, Kőhegyi -, Fodor 2, Hegyes 2

Vuk Pavlovics: A precíz és agresszív védekezésünk működött az egész mérkőzésen, főleg, amikor a besegítéseket is meg tudtuk csinálni és összezártunk. A támadásainkban volt egy kis kapkodás az első negyedben, a második negyedtől felszabadultan támadtunk és jól futottuk meg a sávokat a leindításainknál. A hárompontos kísérleteink is sültek, 50% pontossággal értékesítettük őket, ez felnőttszinten is nagyon kimagasló százalék. Gratulálok a Nyíregyházának, nem adták fel és a negyedik negyedben tudtak faragni a hátrányukon!

Atomerőmű GYKSE U14/A - Vásáhelyi Sólymok 73-106

Sólymok: Utasi 25, Soós 18, Varga 2, Kis 4, Fodor 5, Bősz 22, Borus 17, Kőhegyi 4, Bartusz 8, Morton 1, Hegyes -

Vuk Pavlovics: Szoros első negyedet játszottunk, a védekezéseink nem voltak azon a szinten, amire képesek vagyunk, ezáltal nehezebben támadtunk. A második negyedtől rendeztük sorainkat, elkezdtünk védekezni, amiből sok könnyű pontot tudtunk szerezni. Pontgazdag mérkőzés lett belőle, talán sok a 73 kapott pont hazai pályán, de ez is belefért a 106 dobott pont mellett.

Vásárhelyi Sólymok - Alba Fehérvár/A 78-58

Sólymok: Borus 11, Bősz 12, Utasi 11, Fodor 3, Varga 4, Kis 3, Soós 17, Bartusz 10, Kőhegyi 3, Morton -, Hegyes 4

Vuk Pavlovics : A hétvegi torna legjobb védekezését produkáltuk három negyeden keresztül. A Fehérvár támadásait nagyon hatékonyan védtük, ebből pedig higgadtan és szép összjátékokkal támadtunk. A negyedik negyedben több formációt is kipróbáltunk, amihez nem mindig tudott alkalmazkodni a csapat, talán ennek köszönhető az, hogy az utolsó negyedet elveszítettük. Ennek ellenére magabiztosan hoztuk a döntőt. Gratulálok a csapatnak! Remélem, ez a tornagyőzelem még nagyobb motivációt ad nekünk a további fejlődéshez!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 16. 07:48, kedd | Életmód

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában - Videó

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.