Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2024. Március 28. 06:00, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Meteorológia: erős, a Dunántúlon és az ország középső részén viharos szél várható csütörtökön

Meteorológia: erős, a Dunántúlon és az ország középső részén viharos szél várható csütörtökön

Országszerte nagy területen megerősödik a szél csütörtökön, és leginkább a Dunántúlon és az ország középső részében lehet számítani viharos szélre - derül ki a HungaroMet Zrt. szerda délutáni videójából.

Az előrejelzés szerint szerda éjszaka hidegfront érkezik délnyugati irányból, emiatt mindenhol megvastagszik a felhőzet, többfelé várható zápor, de zivatar is kialakulhat. A hőmérséklet hajnalban 5-12 Celsius-fok közé süllyed. A délies szelet többfelé kísérik élénk, erős széllökések.

Csütörtökön a felhőzet fokozatosan felszakadozik, majd a délutáni órákban nyugat felől ismét felhősödés kezdődik, megint előfordulhatnak záporok. A hőmérséklet a délutáni órákban 15-21 fok között alakul.

Az előrejelzés szerint csütörtökön országszerte erős széllökésekre kell készülni, de leginkább a Dunántúlon és a középső országrészben viharos, óránkénti 60 kilométeresnél is erősebb széllökésekre kell számítani.

Pénteken a nap első felében még előfordulhat kevés csapadék, de a hosszú hétvégén napos idő várható időnként megerősödő széllökésekkel. Csapadékra nem kell készülni, és a hőmérséklet 20 fok felett alakul délutánonként.

Címkék: időjárás, szél

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 26. 09:28, péntek | Belföld

Két üstököst fedezett fel egy magyar csillagász júliusban

Júliusban két új üstököst is felfedezett Sárneczky Krisztián kutatásvezető csillagász, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont Piszkéstetői Obszervatóriumában.

2024. Július 26. 09:27, péntek | Belföld

Befejeződött a nyári aratás

Budapest, 2024. július 25., csütörtök (MTI) - Néhány kisebb terület kivételével július 24-ig véget ért a nyári aratás, amelyet érdemben hátráltató körülmény idén nem befolyásolt.

2024. Július 26. 07:45, péntek | Belföld

Német dízelmozdonyokat bérel a MÁV-Volán-csoport

A MÁV-Volán-csoport egy svéd lízingcégtől bérel dízelmozdonyokat, az első német Henschel dízelmozdony még júliusban megérkezik, és az év végéig további 14 vontatójármű állhat forgalomba

2024. Július 25. 07:44, csütörtök | Belföld

KSH: a bruttó átlagkereset 652 ezer forint volt 2024. májusban

Idén májusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 652 000 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 448 700 forint volt.