Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. Április 24. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Rácz Anett, elnök Mátrix Közhasznú Alapítvány

Mesekönyvért osztálykirándulást adnak a Mesedoktorok

Mesekönyvért osztálykirándulást adnak a Mesedoktorok

Most jótékony célra át lehet adni a már nem használt, de még jó állapotban lévő mesekönyveket.

Kórházak, gyermekosztályok mesekönyv állományának bővítése céljából óvodai csoportok, általános iskolai osztályok, középiskolás csapatok részvételével a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Mesedoktorok mesekönyv gyűjtő akciót szervez.

A legtöbb könyvet összegyűjtő általános iskolás csapat a 2016/2017-es év végi osztálykirándulását 300.000. Ft értékben az alapítvány fizeti, a legtöbb könyvet összegyűjtő óvodai csoport és középiskolás csapat minimum 60.000 - 60.000 Ft értékű díjazásban részesül.

Az összegyűjtött könyvek gyermekkórházakba kerülnek, ahol beteg gyerekek gyógyítását a résztvevőkkel így közösen segítjük elő! Ahttp://www.mesedoktor.hu oldalon az óvodák – iskolák részére minden információ megtalálható.

Magánszemélyek és cégek mesekönyv felajánlását is örömmel fogadják a szervezők. A könyvgyűjtés a kórházak és a beteg gyerekek támogatása mellett közösségépítő erejű is.


Osztályok, csoportok indulhatnak a támogatói programban!

Egy intézményből több osztály / csoport külön – külön is részt vehet a programban. A résztvevők alapítványi kapcsolattartója az osztályfőnök (óvodák esetén az óvónő).

A könyvet beküldő csapatok egyben vagy több csomagban is beküldhetik (határidőn belül) az összegyűjtött könyveket, melyek csapatonként összeadódnak. Minden küldeménynek tartalmaznia kell az intézmény nevét, címét, az osztályt / csoportot, a kapcsolattartó pedagógus nevét, telefonos elérhetőségét. A mesedoktorok.hu oldalon a jótékonysági felhívás teljes szövege elérhető, itt kerül összegzésre a csapatok által beküldött könyvek mennyisége is, így a résztvevők között igazi verseny alakulhat ki.

Beküldhető minden új-és használt (de jó állapotban lévő) mesekönyv, ifjúsági regény, ismeretterjesztő gyermekkönyv, színező is.

A 2017. évi jótékonysági mesekönyv gyűjtés akció 2017. február 15-től
2017. május 10-ig tart
(a postára adás / leadás határideje 2017. május 10.).

A mesekönyvek leadási (csomagküldési) helye:

Mátrix Közhasznú Alapítvány,
6720 Szeged, Arany János utca 7., 1. emelet

Információs telefonszám:
+36-20-929-81-81 (hívható munkanapokon 9-10:30 között)

A jótékonysági program ismertetője teljes egészében elérhető ahttp://www.mesedoktor.hu internet oldalon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.