Városlista
2022. július 1, péntek - Annamária

Hírek

2022. Április 13. 12:58, szerda | Helyi
Forrás: Nagy Benjámin sajtóreferens

Megvolt a nagy esély, de kikapott a Kosársuli Debrecenben

Megvolt a nagy esély, de kikapott a Kosársuli Debrecenben

A harmadik mérkőzéssel folytatódott kedden késő délután az NB I/B Zöld csoportjának DEAC U23-Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli negyeddöntője.

A két csapat első összecsapását a debreceni fiatalok 71-47-re nyerték hazai környezetben, majd a Hódtói Sportcsarnokban, szombaton a Kosársuli javítani és 77-62-vel egyenlíteni tudott. Azzal a reménnyel léphetett pályára a vásárhelyi együttes, hogy győzelem esetén a negyedik, Vásárhelyen rendezendő találkozóra nagy lehetőséghez, meccslabdához jut, igaz, a DEAC számára ugyanez volt a tét. Ennek megfelelően az eddigi legszorosabb, igaz, így is sok hibával tarkított mérkőzést játszottak egymással a felek, ahol végül az döntött, ki tud gyorsabban továbblendülni a saját mélypontjain.

Az első félidőben egyértelműen a hazaiak akarata érvényesült. 5-0-val kezdtek, az első vásárhelyi kosár Varga Ákos triplájából érkezett a 3. percben. Az intenzív támadójátékkal nehezen tudta tartani a ritmust a Kosársuli védekezésben, ráadásul elöl a palánk alatti játék nem működött igazán, így hamar, az 5. percben időt kért Utasi Gábor (14-7). Ez sem segített sokat, a 9. percben, Gáspár hármasánál már tíz pont fölött járt a debreceniek előnye, a negyed végén Bálint villanásai tartották ezt a különbséget (25-17 az első negyed végén).

A második negyed az eladott labdákról szólt, és taktikailag sokkal inkább az első meccs képére hasonlított. Hajszálnyival, de a Kosársuli tudta megnyerni a játékrészt, köszönhetően például annak, hogy az utolsó két és fél percben Varga Ákos egymaga nyolc pontot szerzett. 39-32-ről abszolút nyitott maradt a meccs a második félidőre.


A szünetet követően aztán megváltozott a helyzet. Az első három és fél percben mindössze egyetlen Burko-büntető rezegtette a hálót, majd Knyur és Kelemen kosara hozta vissza egylabdás hátrányra a Kosársulit (39-37). Andjelko Mandicnak muszáj volt időt kérnie, hogy felrázza az elpuskázott támadásokból a csapatát, végül Kovács zsákolásával négy és fél perc után találtak utat a gyűrűbe először. Kelemen triplája, majd Pavlovic kettese után azonban a Kosársuli átvette a vezetést (41-42 a 26. percben), és úgy tűnt, ezzel a játékkal akár véglegesen is a maga javára fordíthatja az eredményt. Az eladott labdák és kihasználatlanul hagyott támadások miatt azonban nem sikerült élni a lehetőséggel, a DEAC kilábalt a hullámvölgyből és 43-44-ről produkált egy 6-0-t, így végül előnnyel mehetett a végjátékba (49-46).


Aminek az elején szintén bőven adódott esély, végül mégis az agresszívabban támadólepattanózó debreceniek kerültek nyert helyzetbe. A negyed közepén Fábián, majd Kovács közelije növelte hatpontosra a különbséget (56-50 a 35. percben), majd nem sokkal később Ságodi állította vissza a legutóbb a második negyedben látott nyolcpontos hazai vezetést. A vásárhelyi hibákat pedig innen azonnal megbüntették, a közvetlen hajrára ismét kialakult a közte tíz, és hiába igyekezett visszazárkózni a Kosársuli, nem sikerült. A 69-57-es végeredményt Ságodi büntetője állította be.

NB I/B Zöld csoport, rájátszás, negyeddöntő, 3. mérkőzés:

DEAC U23-Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 69-57

Oláh Gábor utcai Sportcsarnok. Vezette: Gergely, Domán, Jankovics

DEAC: Pollák 6/3, Neuwirth 15/6, Balázsi 3/3, Kovács 12/6, Fábián 14
Cserék: Gáspár 10/3, Ságodi 7, Udemezue 2
Vezetőedző: Andjelko Mandic

Kosársuli: Pavlovic 8, Varga Z. 11/3, Knyur 2, Varga Á. 11/3, Burko 3
Cserék: Bálint 10/3, Kelemen 8/3, Vejinovic 4, Bodócsi -
Edzőpáros: Utasi Gábor, Szablics Péter


A három nyert meccsig tartó párharc állása: 2-1 a DEAC javára

Utasi Gábor értékelése: "Sokat javultunk a legutóbbi debreceni mérkőzéshez képest, ennek ellenére még mindig sok volt az egyéni hiba, illetve túl sok támadólepattanót engedtünk ellenfelünknek, ennek köszönhető a vereség. Hazai pályán kiharcoljuk az ötödik mérkőzést, és vasárnap megpróbálunk nyerni Debrecenben."

Folytatás pénteken 18:30-tól a Hódtói Sportcsarnokban. Amennyiben a Kosársuli nyer, vasárnap jön a mindent eldöntő ötödik meccs, ha a DEAC győz, akkor ők jutnak a legjobb négy közé.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 30. 17:30, csütörtök | Helyi

Idén is cirkuszjeggyel jutalmazza a kitűnő tanulókat a Fővárosi Nagycirkusz

A tanévet kitűnő eredménnyel záró általános iskolás diákoknak a Fővárosi Nagycirkusz ingyenes belépőjegyet biztosít nyári előadásai valamelyikére. A Kitűnő Tanuló Program kuponjai szeptember 18-ig válthatók be.

2022. Június 29. 10:44, szerda | Helyi

Vasúti kedvezményt ér a kitűnő bizonyítvány

A MÁV-START és a GYSEV is csatlakozott a Fővárosi Nagycirkusz akciójához, melyben a kitűnő bizonyítványú diákok cirkuszi belépőt kapnak.

2022. Június 29. 10:39, szerda | Helyi

Vonattal vagy Volánbusz-járattal a Balaton Soundra és a Balaton körül

Hétfőtől négy napig váltható kedvezményes TravelPass hetijegy

2022. Június 29. 10:27, szerda | Helyi

Díjmentes hazautazást biztosít a MÁV-START és a GYSEV a 15. Győrkőcfesztiválra utazó gyermekeknek

A MÁV-START és a GYSEV díjmentes hazautazást biztosít Győrből a 2022. július 1-3-ig tartó 15. Győrkőcfesztiválon részt vevő gyerekeknek.