Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Január 16. 21:15, szombat | Helyi
Forrás: Martonosi János-sajtófőnök

Megvan a hatodik győzelem

Megvan a hatodik győzelem

Megszerezte hatodik győzelmét az NBI B csoportos bajnokság alapszakaszában a Vásárhelyi Kosársuli.

A kék-sárgák csak a második félidőben tudták eldönteni a mérkőzést a Budafok ellen. Egy hét múlva Salgótarjánban lépnek pályára Cziberéék.

Begyújtották a rakétát az elején a hazaiak, akik 3 perc után már 11-4-re vezettek. Károly Máté időkérése után viszont mindkét gárda behúzta a kéziféket. A gólcsendet Wirth hármasa törte meg, a vendégek a center Tibára hegyezték ki a stratégiájukat, aki viszont nem volt túl hatékony. Később Drevenka pontjaival tudtak felzárkózni.

Sok faulttal indult a második negyed, ami miatt igencsak sokat állt a játék, leginkább büntetőből gyarapították pontjaikat a gárdák. (22-15) A lassú tempó a fővárosiaknak kedvezett, akik egyre közelebb lopóztak. 27-26-nál a kispadhoz hívta tanítványait dr. Elek András, ám az időkérés után sem tudtak igazán újítani, így a félidőben 35-35 állt az eredményjelzőn.

Fej-fej mellett haladt a két együttes a nagyszünet után. Ám a vissza álló Rostás Imrével és Vejinoviccsal az élen hat ponttal meglépett a Hódmezővásárhely. Ebben a periódusban végig Vas Péteréknek állt a zászló, így a zárónegyedre 62-48-as előnyt tudtak összeszedni.

Eléggé kapkodtak a csapatok a folytatásban, ami sok hibát és kevés pontot eredményezett. A Budafoknak hamar összeszedte a négy csapathibáját, így Vejinovicsék elsősorban büntetőkből szerezték a kosaraikat. (71-54) Ezután már csökkent a budafokiak harci kedve, így a Kosársuli begyűjtötte idei hatodik sikerét, amivel pozitívra javították szezonbeli mérlegüket.

Vásárhelyi Kosársuli - Microsec Budafok BK 83-59 (19-13, 16-22, 27-13, 21-11)
NBI B csoport, alapszakasz XI. forduló vezette: Gelencsér Gy., Radnóti M. és Maár G.
Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 400 néző.
Kosársuli: VEJINOVICS 13/6, Nagy Cs. 5/3, ROSTÁS I. 13, VAS 14/6, Varga D. 9,
csere: Csorvási 6, Wirth 9/3, Horváth -, Mócsai 5, Czibere -, KIS MOLNÁR 9/6, Varga Z. -.
Edző: dr. Elek András és Utasi Gábor
Budafok: Mészáros 11, DREVENKA 12/3, Vajda -, Fehér 4, TIBA 14,
csere: Fejes 8, Gráf 8, Lados -, Vámos 2.
Edző: Károly Máté

Dr. Elek András: "A második negyed kivételével jobban játszottunk ellenfelünknél. A védekezésünk jó volt, a támadásokon azonban még van mit javítanunk."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.