Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Március 30. 23:12, péntek | Helyi
Forrás: Vásárhelyi televízió

MEGÚJULT A GYERMEKJÓLÉTI KÖZPONT ÉS CSALÁDSEGÍTŐ SZOLGÁLAT HÓDMEZŐVÁSÁRHELYEN

MEGÚJULT A GYERMEKJÓLÉTI KÖZPONT ÉS CSALÁDSEGÍTŐ SZOLGÁLAT HÓDMEZŐVÁSÁRHELYEN

A Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás Kagylóhéj Család-és Gyermekjóléti Központ szakmailag önálló egységként működik, gazdaságilag az önálló gazdálkodást folytató Kapcsolat Központ telephelye.

Tevékenysége a személyes gondoskodás rendszerébe illeszkedő, szociális és mentális alapellátást nyújtó, szolgáltató jellegű, hatósági jogosítványokkal nem rendelkező intézmény, melynek épülete a fejlesztés során jelentős átalakításon ment keresztül. A projekt a Széchenyi 2020 keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával valósult meg 180 millió forint támogatás segítségével.

Jelen fejlesztéssel az új strukturális és szakmai követelményeknek kívántunk megfelelni. Sor került az épület műszaki állapotának teljes rekonstrukciójára, energetikai korszerűsítésére, az épület teljes hőszigetelésére, teljes körű építészeti, gépészeti és elektromos felújítására, akadálymentesítésére és az udvar rendezése is megvalósult.

Az intézmény az épület átalakítást követően úgy működik, hogy önálló egységenként folytatja tevékenységét a Szolgálat és térben is elkülönülve a Központ. A régebben itt működő Mikkamakka Játéktár elköltözött, jelenleg az Andrássy út 9. szám alatt fogadja a szülőket és gyermekeiket a megszokott módon és időben.

A fejlesztés eredményeként a Központ a meglévő épület földszintjére került, melynek megközelítését elősegítik a bejáratnál elhelyezésre kerülő új rámpákkal. Másik megközelítés a szárazkapu bejáróból induló lépcsőn keresztül történhet. A Szolgálat a működéséhez átalakított épületrészben akadálymentes vizes blokkokat, beszélgetésre szolgáló 3 interjúszobát, vezetői irodát, személyzeti irodákat, konyha-étkező helyiséget kapott.

Joggal van okunk feltételezni, hogy mindezen változások, a munkakörülmények javítása a hatékonyságot növelik, a hatékonyabb munkavégzés pedig egyben eredményesebb munkavégzést is jelent.

„A Hódmezővásárhely Andrássy út 54. szám alatt működő Kagylóhéj Gyermekjóléti Központ és Családsegítő Szolgálat épületének felújítása” elnevezésű projekt, a TOP-6.6.2-15-HM1-2016-00001 azonosító számú pályázat keretében valósult meg. A projekt 2016. június 01-jén kezdődött és 2018. március 31-ével zárult.

A projektről bővebb tájékoztatást ahttp://www.hodmezovasarhely.hu/oldalak/kagylohej oldalon olvashatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.