Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Június 09. 10:56, péntek | Helyi
Forrás: Török Anita sajtóreferens

Megújulnak a hódmezővásárhelyi óvodák

Megújulnak a hódmezővásárhelyi óvodák

A projekt 2016. szeptember 1-jén indult és előreláthatólag 2018. október 31-én zárul.

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata 564 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósítja meg a TOP-6.2.1-15-HM1-2016-00002 azonosítószámú „Hódmezővásárhely Egyesített Óvoda tagintézményeinek és telephelyeinek korszerűsítése” című pályázatát, melynek eredményeként a város 11 óvodája újulhat meg.

A 2016. szeptember 1-jén indult és előreláthatólag 2018. október 31-én záruló projekt célja az óvodák infrastruktúra-fejlesztésének megvalósítása; ezen belül az épületek külső-belső szak-szerelőipari felújítása, akadálymentesítése és energetikai korszerűsítése; továbbá eszközök beszerzése.

A fejlesztés eredményeként teljes körű felújításra kerülhet az Egyesített Óvoda Észak utcai, Pálffy utcai, Tornyai utcai, Pál utcai és Klauzál utcai épülete.

A korábban energetikai korszerűsítésen már átesett ingatlanok esetében a megvalósítandó cél az épületek általános szak-szerelőipari felújítása és a projektarányos akadálymentesítés. Ezen telephelyek között van a Magvető utcai óvoda, a Malom utcai óvoda, az Oldalkosár utca 4. szám alatti óvoda, az Oldalkosár utca 14. szám alatti és a Szabadság téri óvoda, valamint a Szent István utcai óvoda.

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló fejlesztés eredményeként valamennyi városrészben biztosított lesz a magas színvonalú óvodai ellátás, amely hozzájárul a kisgyermekes szülők munkaerőpiacra történő visszatéréséhez és a óvodai ellátáshoz való jobb hozzáféréshez is.

A fejlesztésről bővebb tájékoztatást olvashatnak ahttp://www.hodmezovasarhely.hu/ovodak oldalon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.