Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. November 16. 11:36, hétfő | Helyi sport
Forrás: Martonosi János-sajtófőnök

Megszenvedett a győzelemért a Kosársuli

Megszenvedett a győzelemért a Kosársuli

Nem volt könnyű, de hozta a kötelezőt a Vásárhelyi Kosársuli szombat este a Kecskemét elleni bajnokin a Hódtói Sportcsarnokban.

A kék-sárgák a betegség miatt nem játszó Vejinovics nélkül tudtak győzni. Kedden újra hazai pályán játszanak Vas Péterék, akik a Baját fogadják Hepp-kupa meccsen.

Elég álmos hangulatban indult az összecsapás. A harcos Mócsai két közelije kellett ahhoz, hogy átvegye a Kosársuli a vezetést az elején. (4-3) Ezután sem pörögtek fel túlságosan a játékosok, két perccel a negyed vége előtt, amikor 11-8 állt az eredményjelzőn. Ezután viszont a lila mezeseknek állt a zászló, Kovács Barnabás villogott.

A második periódus elején elsősorban Varga Dániel pontjainak köszönhetően sikerült fordítania a vásárhelyieknek. (27-22) Ezután egy kék-sárga rövidzárlatot követően egyenlítettek a kecskemétiek. Varga Dániellel továbbra sem tudtak mit kezdeni a vendégek, az erőcsatár 17 pontot gyűjtött az első félidőben, de ez csak soványka Vásárhely előnyt eredményezett a nagyszünetre.

A két pontos vezetés gyorsan elolvadt, a jobban pörgő Bács-Kiskun megyei fiatalok magukhoz vették a kezdeményezést. (33-35) A Hódmezővásárhelyen mintha átok ült volna ekkor, gyűrűből kipattanó dobások, kézből kipattanó labdák nehezítették a helyzetüket. A beálló Czibere és Varga Zalán próbálta felrázni társait. A ritmusváltás viszont csak átmenetileg vezetett eredményre, Kovács Barnabás tizennyolcadik és Jakab kilencedik pontja hét pontos vendégvezetést eredményezett.

A zárójátékrész előtt Vas Péter dudaszó pillanatában dobott triplájával háromra zárkóztak fel a hazaiak, így 52-55-nél indult az utolsó 10 perc, amelynek első felében óriási kapkodásba kezdtek a gárdák. Mindez az eredményesség rovására ment. Wirthék 63-63-nál érték utol riválisukat, majd Varga Zalán ziccerével fordítottak. A fiatal Horváth Martin egy fontos három pontossal és okos játékkal segítette csapattársait. Az egyenlítés után Vas újabb trojkájával és Varga Dániel közelijével a Kosársuli egyértelműen jelezte, itthon akarja tartani a győzelmet, ami végül összejött, így dr. Elek András legénysége begyűjtötte idei második sikerét. A kék-sárgáknak nincs sok ideje a pihenésre, mivel kedden este 18 órakor a Baját fogadják Hepp-kupa meccsen a Hódtói Sportcsarnokban.

Vásárhelyi Kosársuli SE – KTE- Duna Aszfalt 76-68 (13-15, 20-16, 19-24, 24-13)

NBI B csoport, alapszakasz V. forduló vezette: Kovács N., Reisz P. és Mintál Cs.

Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 500 néző.

Kosársuli: Nagy 2, Mócsai 4, Pavlovic 5, VAS 13/9, VARGA D 23.

csere: Kis Molnár 2, Wirth 11, Rostás I. 2, Csorvási 1, HORVÁTH 3/3, VARGA Z. 5, Czibere 5/3.

Edző: dr. Elek András és Utasi Gábor

Kecskemét: Piukovics 7/3, KOVÁCS 20/6, Keller 5, JAKAB 17/9, PINTÉR 17.

csere: Fehér -, Dagdalen 2.

Edző: Dokmanovics Milivoj

Dr. Elek András: „Szokatlan csapatszerkezetben kellett játszanunk a sérültek és a betegséggel küzdő játékosaim miatt. Ennek ellenére nagy küzdelemben sikerült győznünk egy végig hajtó, rendkívül jó játékosokból álló fiatal kecskeméti csapat ellen.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.