Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2023. Május 15. 09:47, hétfő | Helyi
Forrás: Vásárhelyi Kosársuli

Meglehet az 5. hely: győzött, így párharcot is nyert a Kosársuli

Meglehet az 5. hely: győzött, így párharcot is nyert a Kosársuli

A Pénzügyőr elleni hazai meccsel folytatta az NB I/B Zöld csoportjának 5-8. helyéért zajló rájátszását a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli.

Vuk Pavlovic együttese a budapesti vereség után javítani tudott, nyolc ponttal megnyerte a visszavágót, így a szezon utolsó két mérkőzését az 5. helyért játszhatja.

Noha a Pénzügyőr az odavágón 71-69-re nyert, szinte meccsnullról kezdődött a találkozó a Hódtói Sportcsarnokban péntek este. Ennek ellenére nem ilyen kezdésről álmodott a sikerrel megvívott 3x3-as világbajnoki selejtezőről visszatérő Kelement, valamint a sérüléséből felépülő Pinnyeyt ismét a soraiban tudó Kosársuli előzetesen: az első másfél negyedet - egészen a 16. percig - végigvezette az egyáltalán nem megilletődötten kosárlabdázó Pénzügyőr. Kerkai és Barócsi kosaraival 5-0-val kezdtek a zöldmezesek, majd ugyan Vuk Pavlovic időkérését követően közelebb jött a vásárhelyi csapat, az első negyed második felében produkált egy 12-0-s rohamot a Pénzügyőr, amelynek köszönhetően 25-11-re lépett el a 9. percre. A Kosársuli rossz szériáját Balogh, majd Bálint pontjai törték meg, ám az első tíz perc végén így is simán vezettek a vendégek (16-28).

A második negyed elején nagyobb tempóra váltott a Kosársuli, Balogh vezetésével sikerült is tíz pont alá csökkenteni a különbséget - a 13. percben, 26-31-nél kért időt a vendégek vezetőedzője, Fülöp Gergő. A negyed közepén aztán Bálint triplájával érte utol a Kosársuli a Pénzügyőrt, majd Kelemen büntetői után új meccs indult: átvette a vezetést a csapat, és a lefújásig végig őrizte is azt. A félidőben viszont teljesen nyílt volt a párharc, a 45-41-es hazai előny ugyanis összesítésben mindössze kétpontos különbséget jelentett.


A harmadik negyedben úgy folytatódott a meccs, ahogy a szünet előtt abbamaradt: a játékrész elején a Varga testvérek kosarai növelték hat pontra a Kosársuli vezetését, ezzel az előnnyel pedig jól is tudott gazdálkodni a csapat - 52-48-ról jó büntetőzéssel és egy Kelemen-triplával ráadásul jött egy 11-0-s sorozat, ami egyrészt 63-48-ra alakította az állást, másrészt az egész párharcot eldöntötte. A negyed végén dr. Szekeres dudaszós triplájával kapaszkodott ugyan a Pénzügyőr, ám így is 67-54-ről kezdődhetett az utolsó tíz perc.


Az utolsó tíz perc, ahol előbb visszajött tízre a Pénzügyőr, majd a remek teljesítményt nyújtó Borbáth hát mögötti passzából Bálint kosara nyugtatta a hazai közönséget. Egészen az utolsó három percig szinte végig a tíz pont környéki határon mozgott a különbség, majd jött Barócsi második sikeres triplája zsinórban, az utolsó percbe lépve pedig Horváth is elsüllyesztett egy hárompontost. Hatnál kevesebbre ugyanakkor nem csökkent a büntetőzéssel kosarakat szerző Kosársuli előnye, így a vége magabiztos, 84-76-os győzelem, így párharcbeli továbbjutás is lett egyben. A meccs legeredményesebbje a 15 ponttal, 6 lepattanóval és 6 assziszttal 30-as VAL-értéket produkáló Borbáth lett, míg a Kosársulinál Varga Ákos (11 pont, 10 lepattanó), a Pénzügyőrnél Barócsi (20 pont, 10 lepattanó) zárt dupla-duplával.

NB I/B Zöld csoport, rájátszás az 5-8. helyért, első forduló, visszavágó:

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli-Pénzügyőr SE 84-76 (16-28, 29-13, 22-13, 17-22)

Hódtói Sportcsarnok, 350 néző. Vezette: dr. Varga, Vadász, Borgula

Kosársuli: Varga Á. 11, Borbáth 15/3, Kelemen 14/3, Bálint 13/3, Varga Z. 15/3
Cserék: Balogh 7/3, Pinnyey 7/3, Kass 2
Vezetőedző: Vuk Pavlovic


Pénzügyőr: Horváth 11/6, Kovács 4, Hajnal 6/6, Kerkai 22/3, Barócsi 20/9
Cserék: dr. Szekeres 6/3, Nyikos 5, Szálas 2, Széphelyi -
Vezetőedző: Fülöp Gergő

Vuk Pavlovic: "Az első negyedben nem úgy kosárlabdáztunk, ahogyan tudunk: sem hajtásban, sem taktikailag, sem egyénileg nem úgy teljesítettünk a feladatokat, ahogy gyakoroljuk és ahogy arra képesek vagyunk. Ez rányomta a bélyegét a támadásokra is, rengeteg kosarat kaptunk és kevés pontot dobtunk. A második és harmadik negyedben elkezdtünk gyorsabban játszani, ahogy azt előzetesen is terveztük. A negyedik negyedet elveszítettük, de ott is megvolt az energia, a kulcsszituációkban jó döntéseket hoztunk, védekeztünk, ahogyan tudunk és így sikerült továbbjutnunk ebből a párharcból. Gratulálok a Pénzügyőrnek is, jól játszottak mindkét meccsen, jó ellenfél volt, további sok sikert kívánok a bajnokságban!"

Fülöp Gergő: "Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű nyerni Hódmezővásárhelyen, de szerencsére az elején azt a lendületet tudtuk továbbvinni, amivel az előző párharc során nyerni tudtunk. Sajnos ezt követően a játékunk lelassult és elkezdett visszakapaszkodni a Vásárhely, viszont végig partiban tudtunk maradni. A végén nem jött össze a fordítás, de maximálisan elégedett vagyok a játékosokkal. Sok sikert kívánok a Vásárhelynek!"

Az 5. helyért a Győrt felülmúló Dunaharaszti ellen játszik a Kosársuli, a párharc időpontjai egyelőre nem ismertek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére