Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Május 27. 11:19, szerda | Helyi
Forrás: Puerto de Dinero Kft.

Megkezdődött Hódmezővásárhelyen Kishomok városrészének szennyvízcsatornázása

Megkezdődött Hódmezővásárhelyen Kishomok városrészének szennyvízcsatornázása

A Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata a Környezet és Energia Operatív Program támogatási rendszerében sikeres nyújtott be pályázatot.

A Pályázat címe: „Hódmezővásárhely szennyvíztisztítása és Kishomok városrészének szennyvízcsatornázása” (KEOP-1.2.0/09-11-2013-0013).

A projekt megvalósítása során kiépítésre kerül Kishomok városrészen 8688 fm gravitációs gerincvezeték, melyre 633 ingatlan rákötése valósul meg. A fejlesztésre elnyert támogatás összege 2,140 milliárd Ft. A munkaterület átadás 2015. május 18-án volt és a kivitelezési munkálatok várhatóan 2015. október végén fejeződnek be.

A fejlesztés átfogó célja egy egészséges, tiszta települési környezet létrehozása, az alapinfrastruktúra bővítése Hódmezővásárhely Kishomok városrészen szennyvízgyűjtő és kezelő rendszer kialakítása, ezáltal a szikkasztásos szennyvízelhelyezés megszüntetése.

A szennyvíz-elvezetési és tisztítási program középpontjában a környezetvédelem, valamint az infrastruktúra fejlesztése áll.
A projekt megvalósítása során a talaj és talajvíz további szennyezése megszüntethetővé válik, továbbá a településen javul az élet- és környezetminőség is. A projekt célja a fenntartható fejlődés környezeti feltételeinek és a települési környezet állapotjellemzőinek a javítása.

Hódmezővásárhely Új-Kishomok városrésze küzd a szennyvízelvezetés problémájával, hiszen a terület 2013. évben vált belterületté, előtte gyümölcsösként, zárt kertként nyilvántartott terület volt.
A projekt keretében „vegyes” rendszerű szennyvízhálózat kialakítása valósul meg, miszerint a gerinchálózat túlnyomórészt gravitációs üzemű, azonban a gravitációs üzemű csatornákhoz képest mélyebben lévő utcák, utcaszakaszok, valamint azokon a területeken ahol a gravitációs hálózat a meglévő közműhelyzet miatt nem fér el, abban az esetben az ingatlanok szennyvizeit házi beemelő szivattyúkkal emelik be a gravitációs hálózatba.

A terület domborzati viszonyai miatt a tervezési területen 2 db átemelő körzet kerül kialakításra.

A projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg.

További információ kérhető:

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata
Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Kossuth tér 1.
Tel.: (62) 530-100
E-mail: pmh@hodmezovasarhely.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.