Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Október 25. 14:39, kedd | Helyi

Megkezdődött a bajnokság a Kosársuli U11-es csapatainak is

Megkezdődött a bajnokság a Kosársuli U11-es csapatainak is

A Vásárhelyi Kosársuli U11-es csapatainak is megkezdődtek a küzdelmek a bajnokságban. A Vásárhelyi Oroszlánok Szegeden, az A csoportban, míg a Palánták és a Párducok Hódmezővásárhelyen léptek pályára a hétvégén.

Ebben a korosztályban nem meghatározó a mérkőzések eredménye, a gyerekeknek ugyanis itt szerezhetnek először meghatározó élményeket a pályán, illetve itt találkoznak először mérkőzéskörülmények között a játék szabályaival. Az azonban már most elmondható, hogy az első meccseken is ígéretesen teljesítettek csapataink, akik közül a jövő vásárhelyi kosarasai kerülhetnek majd ki.

Eredmények:

U11-es bajnokság, A csoport (Szeged, Bonifert Ált. Isk.)

Szedeák Ezüstrókák - Vásárhelyi Oroszlánok 54 - 20

Vásárhelyi pontszerzők: Fejes F. 14, Májer 8, Herczeg 5, Vörös 2, Sós 1,

Báint Erik: Sajnos a mi csapatunk még nincs egy szinten a szegedivel, de voltak nagyon szép megmozdulások, akciók, ezeket kell tovább menteni a jövőre.

Vásárhelyi Oroszlánok – Temesvár 36-59

Vásárhelyi pontszerzők: Májer 13, Szabó 9, Fejes F. 9, Sós 4, Sebők 1

Bálint Erik: Végig úgy kéne játszani, ahogy a 2. negyedben tették a srácok, akkor lehetne keresnivalónk ilyen erős csapatok ellen, dolgozunk tovább, hogy ez sikerüljön.

U11-es bajnokság, F csoport (Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok)

Vásárhelyi Palánták – Vásárhelyi Párducok 38 – 52 (4-16, 17-13, 0-21, 17-2)

Palánták pontszerzői: Kun-Szabó 16, Balog 5,Horváth 4, Apró 3, Kovács 2, Ferenczi 2, Kálmán 2, Korom 1, Angyal 1,Illikmann 1,Rakonczai 1,Szőke.

Párducok pontszerzői: Grochulski Halina 27; Boldis Bálint 10; Bíró Martin 8; Sas Zalán 4; Dancsik Marti 1; Fülöp Kinga 1; Török-Kozma Zalán 1.

Csapat tagja volt: Gajda Lorina; Szabó Anna; Laduver Levente; Kovács Oszkár.

Kotormán Zsuzsanna (a Palánták edzője): A csapat már nagyon várta egész héten a mérkőzést. A két vásárhelyi együttes nagy akarással kezdte a játékot. Az első negyedben fiaim álmosan, megilletődötten játszottak, a magasságkülönbség meglepte őket, bátortalan megoldásokat választottak. A mérkőzés további alakulásában kezdtek játékba lendülni, voltak szép megoldások is. Szeretném megdicsérni a csapatot, az utolsó pillanatig küzdöttek.

Csókay Miklós (Párducok edzője): Izgalmas, hajtós mérkőzésen sikerült legyőznünk városi riválisunkat. Támadásban hibákkal játszva sok ziccer kimaradt. A 27 pontig jutó Grochulski Halina ponterős játékának sokat köszönhet a csapat.

Vásárhelyi Párducok – Rákóczifalvai Párducok 129 – 8 (34-2, 37-6, 24-0, 34-0)

Párducok pontszerzői: Boldis Bálint 43; Bíró Martin 25; Grochulski Halina 16; Szabó Anna 10; Sas Zalán 10; Dancsik Martin 9; Gajda Lorina 9; Kovács Oszkár 7. Csapat tagja volt: Fülöp Kinga; Laduver Levente; Török-Kozma Zalán.

Csókay Miklós: A lényegesen gyengébb játékerőt képviselő Rákóczifalva ellen nem volt kérdéses a végeredmény. Mindössze annyi, hogy tudunk-e 100 pont felett dobni? Felszabadult, fegyelmezett játékkal sikerült bőven száz pont fölé jutni. A mérkőzés legponterősebb játékosa a 43 pontig jutó Boldis Bálint volt. Megbízható formáját hozta Bíró Martin és Grochulski Halina is. Mindkét mérkőzésen sok labdát szerezve jól játszott két újoncunk: Gajda Lorina és Sas Zalán.

Rákóczifalvai Párducok - Vásárhelyi Palánták 5:102 (2-14,3-43,0-17,0-28)

Palánták pontszerzői: Balog 28, Szőke 17, Ferenczi 15, Kun-Szabó 13, Kálmán 7, Horváth 5, Rakonczai 5, Kovács 4, Angyal 4, Apró 2, Illikmann 2, Korom.

Kotormán Zsuzsanna: Második mérkőzésünket lányokkal játszottuk. Ellenfelünk alacsony szerkezetű volt, látszott, hogy a fiúkkal szemben bátortalanok. A két csapat között nagy volt a különbség mind gyorsaság, mind labdabiztonság területén. Csapatomat csak dicsérni tudom, szép összjátékot, dobásokat mutattak be. Természetesen van még mit gyakorolni! Számunkra sikerélmény volt a mai nap, mindenki szerzett pontot, valamint nagypályán most szerepeltünk először.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.