Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Augusztus 06. 14:41, szombat | Sport
Forrás: HírTV

Megdőlhet a tavalyi rekord – rajtol a bajnokság

Megdőlhet a tavalyi rekord – rajtol a bajnokság

Rekordszámú, csaknem 480 ezer bérletet adtak el a labdarúgócsapatok Németországban. Tavaly 13 millió szurkoló látogatott ki a stadionokba, idén ez a rekord is megdőlhet.

Az utolsó gyeptégla is a helyére került a dortmundi arénában. Az üres stadionban csak a pályamunkások dolgoznak, a bajnokot 53 ezer bérletes várja az új szezonban is. „Sok munka vár ránk, és igen hamar fel kell pörögnünk, mert mindenki minket akar majd megverni. Nem kérdés, a bajnokok ligájában is szeretnénk menetelni, a két frontos harc pedig sokat kivehet a játékosokból. De szeretnénk örömet szerezni a szurkolóknak” – fogalmazott Jürgen Klopp, a Borussia Dortmund vezetőedzője.

Érdektelenségre a többi csapat sem panaszkodhat, a klubok rekordszámú, 480 ezer bérletet adtak el az új idényre. Az európai topligák nézőcsúcsát is a Bundesliga tartja, tavaly átlagban 42 ezren látogatták a meccseket. Csak összehasonlításul, a magyar bajnok Videoton eddig 2600 bérletet adott el, a magyar bajnokik átlagnézőszáma pedig az elmúlt szezonban 2770 volt. A Stuttgartot erősítő Hajnal Tamás szerint Stuttgartban már mindenki a bajnoki rajtot várja. „Fokozódik a hangulat, elkészült végre a stadionunk, 60 ezer ember buzdít majd minket a meccseken, várjuk a nyitányt. Hazai pályán mindegy kivel játszunk, szeretnénk győzelmet elérni. Ez a cél a Schalke ellen is. Szeretnék továbbra is fontos és meghatározó tagja lenni a csapatnak, és jó játékkal hozzájárulni a sikerhez” – szögezte le a középpályás.

A fogadóirodáknál ezúttal is a 23. aranyérmére hajtó Bayern München az esélyes, de a Dortmund címvédése sem lenne nagy meglepetés Németországban. (da)

hírTV

Címkék: labdarúgó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.