Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Február 21. 07:20, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Megállapodtak az iskolai karateoktatásról

Megállapodtak az iskolai karateoktatásról

Együttműködési megállapodást írtak alá a karate sportág testnevelési órák keretében megvalósuló oktatásáról.

A karate sportág testnevelési órák keretében megvalósuló - az elmúlt időszakban már több iskolában is elindult - oktatásáról írt alá együttműködési megállapodást Mészáros János, a magyar szövetség (MKSZ) elnöke és Péterffy Balázs, a Klebelsberg Központ szakmai elnökhelyettese csütörtökön.

Az MKSZ évértékelővel egybekötött ünnepségének keretében további szerződéseket is aláírtak: a testnevelő-tanárok továbbképzéséről szóló dokumentumokat a karateszövetség első embere mellett Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos, Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora és Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) elnöke látta el kézjegyével.

A ceremónián mindannyian hangsúlyozták: a cél, hogy a karate és annak oktatása iránt érdeklődő testnevelők megfelelő felkészítést kaphassanak. A TE és az MDSZ külön megállapodása értelmében az egyetem biztosítja a licencet, amely alapján a szövetség részt vehet a testnevelő-tanárok továbbképzésében.

Az ünnepségen, amelyen tavalyi kiemelkedő eredményeiért 95 sportolót és felkészítő szakembert díjaztak, Mészáros János örömmel nyugtázta, hogy a sportág tovább fejlődött idehaza, ezt szerinte az elért sikerek is jól mutatják.

Az elnök a visszajelzések alapján minden idők legjobb korosztályos Európa-bajnokságának nevezte a február eleji budapesti Eb-t, amelyen 52 ország vett részt, s amelyen a magyarok két arany és három bronz mellett nyolc ötödik helyet is szereztek. A sportvezető bizakodásának adott hangot, hogy magyar versenyző is kijut a nyári tokiói olimpiára, ahol először szerepel a karate az ötkarikás programban.

A tokiói részvételre legesélyesebb versenyzők közül jutalomban részesült a tavalyi minszki Európa Játékokon és a felnőtt Eb-n egyaránt bronzérmet nyert Tadissi Martial, az Európa Játékok másik magyar bronzérmese, Hárspataki Gábor, az egyetemi Eb-n diadalmaskodó Nagy Botond és az ott harmadik helyezett Sterck Laura.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.