Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. Október 19. 12:54, hétfő | Helyi sport
Forrás: Martonosi János-sajtófőnök

MÉG VÁRNI KELL A KOSÁRSULI GYŐZELEMRE

MÉG VÁRNI KELL A KOSÁRSULI GYŐZELEMRE

Végig kiélezett találkozón, az utolsó percekig harcolva szenvedett vereséget a Vásárhelyi Kosársuli az eddig hibátlan Békés otthonában. A kék-sárgák így második idei NBI B-s bajnokijukon sem tudtak nyerni.

Jövő szombaton a Debrecen ellen javíthatnak Vas Péterék.

Jól kezdtek Vas Péterék, akik rövid idő alatt 8-2-re mentek el, ezért időt kért Balog Vilmos edző. A szakember ezzel felrázta fiait, akik előbb egyenlítettek, majd egy perccel a kis szünet előtt 6 ponttal meg is léptek, de Varga Zalán triplájával közelebb lopózott a Kosársuli.

A második 10 perc eleje a Békésnek sikerült jobban, a Koma-Kovács-Kertész hármas nagyon elemében volt. (29-24) A kék-sárgáknál Varga Dániel és Czibere Zoltán vitte a prímet. Vejinovics sem akart kilógni a társai közül, két hármasával megfordította az eredményt. Ám megint újítani tudtak a viharsarkiak, akik hét pontos fórra tettek szert, leginkább a visszaálló Krstic-nek köszönhetően. A másik oldalon Pavlovic remekelt ebben az időszakban, kosarainak köszönhetően 44-44 állt az eredményjelzőn a félidőben.

Sokáig fej-fej mellett haladtak a gárdák, felváltva születtek a pontok. A hazaiaknál Kertész és Kovács tűnt ki, míg a kosársulisok közül Vejinovics, Czibere és Varga Dániel vette fel velük a lépést. Majd a periódus utolsó pillanataiban Vas Péter duplájával soványka 1 egységes előnyre tett szert a Vásárhely.

62-63-nál indult a zárójátékrész, rögtön fordítottak a Békés megyeiek, viszont 6-0-s futást indítottak Keresztyék, ami soványka vezetésre volt csak elég. Egyre fokozódtak az izgalmak, négy perccel a vége előtt sem bírtak egymással az együttesek. (72-72) Az ekkor már 24-nél járó Koma talált ekkor be közelről, időt kért dr. Elek András. Ennek ellenére Krsticék olajra léptek, 5 pont volt a differencia. Innen már nem volt visszaút, a Kosársuli elvesztette a meccset. A Vásárhely legközelebb október 24-én szombaton lép pályára, akkor a tavalyi alapszakasz második Debrecen érkezik a Hódtói Sportcsarnokba.

Békési SzSK - Vásárhelyi Kosársuli SE 84-79 (25-22, 19-22, 18-19, 21-16)

NBI B csoport, alapszakasz II. forduló vezette: Mester F., Kapusi G. és Földi L.

Békés, Városi Sportcsarnok, 150 néző.

Békés: KERTÉSZ 15, KRSTIC 19/6, Béres 2, KOVÁCS 19, KOMA 24,

csere: Molnár 3, Zsíros 2, Csorba -, Kiss -, Vámos-.

Edző: Balog Vilmos

Kosársuli: VEJINOVICS 15/12, Rostás I. 2, Vas 7/3, VARGA 18, Kereszty 9,

csere: PAVLOVIC 13, Wirth -, CZIBERE 12/9, Varga Z. 3/3, Nagy -.

Edző: dr. Elek András és Utasi Gábor

Dr. Elek András: „Biztató, hogy a vártnál jóval gyengébb játékkal is majdnem sikerült nyernünk az előző szezon meglepetés csapatának otthonában. A 16 eladott labda sajnos sok ahhoz, hogy győzni tudjunk a tavaly óta tovább erősödött Békés ellen.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.