Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. Január 23. 15:32, hétfő | Helyi

Még lehet pályázni a Tesco helyi közösségeket támogató programjára!

Még lehet pályázni a Tesco helyi közösségeket támogató programjára!

Az áruházlánc 2017 legjobb közösségi programjait keresi

Még néhány napig, január 31-én éjfélig lehet pályázni a Tesco helyi közösségeket támogató programjára. Az „Ön választ, mi segítünk” pályázatra a program weboldalánhttp://(www.tesco.hu/kozosseg keresztül, országosan 63 körzetben jelentkezhetnek a civil szervezetek. A nyertes pályázók, akiket az áruházlánc vásárlói szavazással választanak ki, egyenként 400000 Ft összegű támogatást nyerhetnek programjuk megvalósításához.

A Tesco „Ön választ, mi segítünk” országos pályázatára egészséges életmódot ösztönző, gyermekek fejlődését támogató vagy környezetszépítő-védő programokkal nevezhetnek a civil szervezetek, amelyek a helyi közösségekben fejtik ki jótékony hatásukat, ott, ahol az áruházlánc vásárlói és dolgozói is élnek. A pályázat során a végső nyerteseket az áruházlánc vásárlói választhatják ki, így valóban a közösségek számára legértékesebb törekvések valósulhatnak meg a támogatásból.

Az „Ön választ, mi segítünk” pályázatot először 2016-ban hirdette meg a Tesco európai országaiban. A tavalyi pályázat során a cseh, lengyel, magyar és szlovák piacon összesen 389 civil szervezet nyert el támogatást, amelyet rászoruló gyermekek, családok, idősek megsegítésére, a környezet védelmére, valamint az oktatás fejlesztésére fordítottak. Magyarországon 62 nyertes szervezet egyenként nettó 400 000 forintból valósíthatta meg helyi közösséget támogató projektjét.

A magyar vásárlók 2016-ban több mint 2,7 millió szavazatot adtak le, szavazataiknak és a szervezetek munkájának köszönhetően többek között hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű fiatalok részesülhettek elsősegély és egészséges-életmód képzésben, bővülhetett a sérült és fogyatékkal élő gyermekek és családjuk számára megrendezett sportfoglalkozások száma, a szociális éttermek támogatásának köszönhetően meleg étel került mélyszegénységben élő családok asztalára, és nem utolsó sorban tornaszobák és kültéri játszóterek szépültek meg.

Idén, a 2017. január 31-éig, országosan összesen 63 körzetből beérkezett pályázatokat a Magyar Adományozói Fórum, a Tesco független szakmai partnere által felkért szakértők értékelik majd. A bírálat során többek között vizsgálják, hogy a program milyen hatást fejt ki a helyi közösségre, és mennyire vonja be annak tagjait. Az értékelést követően körzetenként három pályázatot választanak ki, amelyek továbbjutnak a második fordulóba. Itt a döntés már a Tesco vásárlóinak és munkatársainak kezében van, ők szavazzák meg, hogy saját közösségükben melyik program valósuljon meg; azaz az egyes körzetekben melyik civil szervezet nyerje el a nettó 400000 forintos támogatást. A vásárlók március 8-tól április 4-ig szavazhatnak majd a továbbjutott pályázatokra. Minden vásárlás után 1 darab zsetont kapnak, amit az áruházakban kihelyezett zsetongyűjtő pontokon dobhatnak be a kiválasztott és támogatott szervezet és pályázati program mellé. A nyertes pályázatokat a 2017. április 17-ei héten hirdeti ki az áruházlánc.

Bővebb információ ahttp://www.tesco.hu/kozosseg weboldalon érhető el. Az érdeklődő pályázók kérdéseiket ahttp://kozossegipalyazat@tesco.hu e-mail címre küldve tehetik fel.

A tavalyi nyertes pályázatokat bemutató film elérhető a program weboldalán:

http://www.tesco.hu/kozosseg

TESCO-GLOBAL Áruházak Zrt.

Hisszük, hogy egy kis figyelmesség csodákra képes!

A Tesco 207 magyarországi áruházában hetente átlagosan 3 millió vásárlót szolgál ki friss élelmiszerrel, több mint 20000 munkatársat foglalkoztat Magyarországon, és ezernél is több helyi szállító számára nyújt üzleti lehetőséget. Az értékteremtés megjelenik társadalmi szerepvállalásában is, amiben a helyi közösségek fejlesztésére, támogatására helyezi a hangsúlyt. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület platina fokozatú támogatójaként már több mint 90 áruházából adja át napi rendszerességgel az élelmiszerfelesleget. 2014 szeptemberétől 2016 decemberéig összesen több mint 1,6 milliárd forint értékben, több mint 3600 tonnányi termékkel támogatta a rászorulókat. Élelmiszer-mentő programja 2016-ban Felelős együttműködés kategóriában elnyerte a Magyar Üzleti Felelősség Díjat. 2016-ban hagyományteremtő céllal elindított „Ön választ, mi segítünk” országos pályázata, amely során vásárlói szavazzák meg, hogy közösségükben milyen programokat támogasson a Tesco, az elindítás évében Leginnovatívabb támogatói program kategóriában a Magyar Adományozói Fórum Társadalmi Befektetések Díjának fődíjasa lett. Több éve stratégiai partnere a Magyar Vöröskeresztnek és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek, így hátrányos helyzetű családokat felkaroló, fiatalokat fejlesztő kezdeményezéseket, adománygyűjtő vagy véradó programokat is támogat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.