Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Július 27. 18:02, péntek | Belföld
Forrás: mti

MÁV-Start: jegyvásárlással bővítették a Vonatinfó alkalmazást

MÁV-Start: jegyvásárlással bővítették a Vonatinfó alkalmazást

Az Android és iOS operációs rendszerrel működő okostelefonra letölthetővé vált a jegyvásárlási funkcióval bővített Vonatinfó alkalmazás - közölte a MÁV-Start csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az utasok mobiltelefonjukon a frissített Vonatinfón a MÁV-Start és a GYSEV területére érvényes belföldi, egy útra szóló menetjegyüket, a hozzá kapcsolódó felárakat, pót- és helyjegyeket, valamint a kerékpár- és élőállatjegyet vehetik meg.

A Vonatinfóba letöltődő jegyet mobiltelefonon be is lehet mutatni, akár offline, azaz internetelérés nélkül is.

A MÁV-Start hangsúlyozza, nemcsak a kényelmes használat miatt érdemes mobiltelefonon vonatjegyet venni, hanem a Vonatinfó alkalmazásból is 10 százalékos kedvezménnyel vásárolhatók e-vonatjegyek, és itt is érvényes a @ jellel jelölt vonatokra igénybe vehető 20 százalékos árengedmény.

A Vonatinfó nevű menetrendi és térképes utastájékoztatási alkalmazás indulása és az e-vonatjegyek bevezetése óta nagy volt az igény az utasok részéről, hogy a mobiltelefonos applikációban is lehessen jegyet vásárolni. A MÁV-Start ezért bővítette ki a jegyvásárlási funkcióval az igen népszerű, 400 ezer letöltést elért mobilalkalmazását.

A Vonatinfó alkalmazás korábbi funkciói - menetrendi és vonatinformációk, vonatkövetés, térkép - továbbra is működnek regisztráció nélkül, azonban a jegyvásárláshoz regisztráció szükséges.

A már több éve működő internetes jegyvásárlási rendszer és a Vonatinfó nem átjárható, vagyis az internetes jegyértékesítési rendszerben élő regisztráció nem használható a Vonatinfó applikációban, és az interneten vásárolt jegy sem tölthető le a Vonatinfóba, illetve fordítva sem működik - hívja fel a figyelmet a vasúttársaság.

A Vonatinfón vásárolt jegy csak az érvénytartam kezdetét megelőzően, a vásárlási felületen közzétett feltételek szerint, és csak az applikáción keresztül téríthető vissza. Ilyen esetben pénztári visszatérítés nem lehetséges, a vasúttársaság hibájából szükségessé vált visszatérítés esetén a MÁV-Start ügyfélszolgálatához kell fordulni - tájékoztatott a MÁV-Start.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során