Városlista
2023. május 31, szerda - Angéla

Hírek

2021. December 15. 14:33, szerda | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

Mától további Volánbusz-bérletek is elérhetőek a vasúti jegypénztárakban és jegyautomatákban

Mától további Volánbusz-bérletek is elérhetőek a vasúti jegypénztárakban és jegyautomatákban

A minél szélesebb körű vásárlási lehetőségek biztosítása érdekében a MÁV-START

– egyelőre pilot jelleggel – megkezdte jegypénztáraiban és kihelyezett automatáiból a Tokaj és Sárospatak vonzáskörzetében közlekedő autóbuszjáratokra szóló viszonylati bérletek értékesítését. A MÁV-Volán-csoport hosszútávú célja, hogy az utasok egységes felületen, egyszerűbben tudják megváltani menetjegyeiket és bérleteiket – legyen szó akár buszos, akár vasúti utazásról.

December 15-től országosan megvásárolhatóak a vasúti jegypénztárakban, valamint a kihelyezett automatákban a Tokaj és Sárospatak vonzáskörzetében közlekedő 14 autóbuszvonal (1449, 3868, 3869, 3874, 3881, 3882, 3883, 3884, 3885, 3886, 3889, 3890, 3891, 3892) járataira szóló helyközi, teljesárú, kedvezményes, 30 napos, havi, félhavi Volánbusz viszonylati bérletek. Az így kiadott bérletekre a rendszer már ráírja az utazási viszonylatot, ezért a teljesárú bérlet személyazonosság igazolására alkalmas okmány, a kedvezményes bérlet pedig a kedvezményre jogosító igazolvány/igazolás felmutatásával együtt érvényes. A bérletek visszaváltása csak az érvényességi idő kezdete előtt, 20 százalékos kezelési költség levonása mellett kezdeményezhető a MÁV-START ügyfélszolgálatán.

Jelenleg Szerencs, Sárospatak és Sátoraljaújhely vasútállomásokon egy-egy automata üzemel, 2022 év elején Tokaj és Sárospatak állomásokra is telepítenek automatákat.

A MÁV-Volán-csoport jegyértékesítési (JÉ) rendszere a magyarországi közösségi közlekedés legtöbb értékesítési csatornával bíró, legszélesebb kínálatot nyújtó jegyértékesítési felülete, aminek fejlesztését – a vasúttársaság saját belső erőforrásaira alapozva – a MÁV Szolgáltató Központ végzi csakúgy, mint az új típusú jegykiadó automaták integrációját a JÉ-rendszerhez. Ezzel a mostani fejlesztéssel folytatódik az egységes értékesítési rendszer kiterjesztése a Volánbuszra is, a Tokaj és Sárospatak vonzáskörzetében utazók már egységes felületen egyszerűbben tudják megváltani menetjegyeiket és bérleteiket, akár busszal vagy vonattal utaznak.

Az elmúlt másfél évben a MÁV-Volán-csoport több hasonló fejlesztést is végre hajtott. Tavaly nyáron a MÁV mobilalkalmazás is bővült a Térségi és városi jegyek menüponttal, amiben már megválthatók a szegedi 24 és 72 órás napijegyek és bérletek, továbbá a Volánbusz egyes székesfehérvári, nagykanizsai, zalaegerszegi, siófoki, várpalotai, pápai, szolnoki, egri, nyíregyházi, és békéscsabai helyi buszbérletei is.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 31. 11:01, szerda | Helyi

Az 5. helyen zárta a szezont a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli

Sikeresen ért véget a 2022-23-as szezon a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli számára: Vuk Pavlovic csapata megnyerte a Dunaharaszti elleni párharcot az NB I/B Zöld csoportjában, így az 5. helyen végzett.

2023. Május 25. 10:50, csütörtök | Helyi

Gyermeknap a Gyermekvasúton

Vasárnap a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút színes programokkal várja a családokat a hűvösvölgyi végállomáson.

2023. Május 24. 14:51, szerda | Helyi

Újra elérhető a Tokaji Borongoló napijegy és ismét jár a Tokajbusz

Május 24-től ismét elérhetővé válik a MÁV-START és a Volánbusz közös jegyterméke, a Tokaji Borongoló napijegy.

2023. Május 24. 11:40, szerda | Helyi

Az 5. hellyel búcsúzna a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli

Rendhagyó módon május 25-én, csütörtökön játssza a 2022-23-as szezon utolsó mérkőzését a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli.