Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Március 03. 16:45, csütörtök | Helyi sport
Forrás: Martonosi János sajtófőnök

MÁSODIK A KOSÁRSULI U20-AS CSAPATA

MÁSODIK A KOSÁRSULI U20-AS CSAPATA

Az igen előkelő második helyen áll a bajnokságban a Vásárhelyi Kosársuli U20-as csapata a NBI B csoportos bajnokságban.

A kék-sárgák igen ponterősen játszanak, amit jól szemléltet, hogy a gárda szerezte a legtöbb pontot az eddigi 14 fordulóban. Az eddigi sikerekről Utasi Gábor edzővel beszélgettünk.

- Az igen előkelő, második helyen állnak a bajnokságban. Miben rejlik a siker kulcsa?
- A siker kulcsa, hogy a csapatunk jobb játékosokból áll, mint a többieké. Ehhez a csapathoz nem kell egy csodatévő edző, aki felszínre hozza mindenkiből a legjobbat. Csapaton belül mindenki tudja a dolgát, és teszi is, működik a dolog. Persze mindenkinek lehet rossz napja, de ilyenkor van más, aki helyettesíti őt.

- Gondolta volna a szezon előtt, hogy ilyen szépen szerepelnek majd?
- Nehéz az u20-as bajnokságban jósolni, mert évről-évre változik a versenykiírás, változnak a csapatok. Tudtam, hogy mi jó csapat vagyunk, és jó eredményre lehetünk képesek, de csak mikor már mindenkivel játszottunk, akkor tisztult le a dolog.

- Kik azok, akiket ki lehet emelni a csapatból?
- A mérkőzések értékelésében sem szoktam kiemelni egyenként senkit, mert a csapat győzelméhez szerintem sok jó teljesítmény kell, amit nem lehet csak számokban, statisztikai adatokban mérni. Sikerünk kulcsa a "túlkoros" játékosaink eredményes játéka. Rostás Imre, Rostás Gábor és Varga Zalán a palánk alatti területet uralják, leszedik a lepattanókat, ráadásul távolról is veszélyesek. Kelemen Balázs energikus játékával jeleskedik. Kis Molnár Zoltán pedig igazi "shooter". Ezt legutóbb a MEAFC felnőtt csapata tapasztalhatta meg. A fiatalok pedig mindig hozzátesznek a győzelmekhez.

- Mi a cél az idény végéig?
- Egyetlen célunk van: bejutni a legjobb 8 közé, és ott meccseket nyerni.

- Mely csapatok jelenthetik a legnagyobb veszélyt a hátralévő meccseken és miért?
- Az alapszakaszban a Honvéd elleni idegenbeli meccs lesz nagyon nehéz, a többi találkozót kötelező hoznunk. Ha pedig bejutunk az Országos Döntőbe ott már minden meccs nehéz lesz.

- Mi az, amiben még sokat kellene fejlődnie az együttesnek, hogy előrébb léphessen?
- A védekezésünkön még van mit csiszolni.

- Miben jobb például az első helyezett Honvéd Önöknél?
- Abban, hogy ők minden meccsüket megnyerték. De félre téve a viccet, nekik még a miénknél is erősebb keretük van, illetve ők a szoros meccseiket megnyerték, mi pedig kétszer is veszítettünk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.