Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2014. Augusztus 06. 11:02, szerda | Helyi
Forrás: Elek András-sajtóreferens

Mártélyi Képzőművészeti Szabadiskola

Mártélyi Képzőművészeti Szabadiskola

Tanárok és növendékek közös összegző kiállítása a Tornyai-múzeumban.

A Mártélyi Képzőművészeti Szabadiskola jelenlegi és volt tanárainak, valamint hallgatóinak alkotásaiból nyílik összegző kiállítás augusztus 8-án, pénteken 17 órakor a Tornyai János Múzeum földszinti termeiben. Az érdeklődők mintegy hetven művön keresztül tekinthetnek be a nagy múltú kezdeményezés alkotói világába.

Külön teremben látható a Hódmezővásárhelyről "elszármazott" és a mártélyi gyökerekből "táplálkozó" Csáky Lajos festő és grafikusművész Rétegek című kamaratárlata. A kiállítás gerincét a három jelenlegi művésztanár, Bányai Béla, Mucsi Zoltán és Neuberger István munkái adják. Nagy Imre, a kiállításnak otthont adó Tornyai-múzeum igazgatója szerint a művek érdekes evolúcióját mutatják a vásárhelyi iskola képtípusainak. "Nemcsak stiláris, hanem festésmódbeli továbblépést is jelentenek a nagy elődökhöz képest" - emelte ki a művészettörténész. A kiállítás harmadik termében a szabadiskola korábbi tanárainak és jelenlegi hallgatóinak válogatott munkái jól kiegészítik a mai mesterek képi világát.

A Mártélyi Képzőművészeti Szabadiskola péntek délutáni vernisszázsán köszöntőt mond Nagy Imre múzeumigazgató és Komjáti Gabriella, a Nemzeti Művelődési Intézet regionális referense, a tárlatot Hegedűsné Dékány Magdolna művészeti tanácsadó nyitja meg. Az eseményen fuvolán közreműködnek az országos zenei tábor növendékei. A kiállítás szeptember 7-ig tekinthető meg a Tornyai János Múzeum földszinti termeiben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 09:00, hétfő | Sport

Labdarúgás-Németország

Legidősebb fia gólja ellenére vereséggel búcsúzott a Hertha kispadjától Dárdai Pál

2024. Május 20. 06:00, hétfő | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajói

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 19. 17:10, vasárnap | Sport

Emilia Romagna Nagydíj - Verstappen győzött Imolában

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat vasárnap, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.