Városlista
2021. szeptember 19, vasárnap - Vilhelmina

Hírek

2021. Június 14. 11:36, hétfő | Helyi

Marko Rodics: T-100

Marko Rodics: T-100

EGY ESTE – EGY MŰTÁRGY :: No. 2

Megnyitó/Megtekinthető:
2021. június 18. péntek 18h–20h

https://fb.me/e/1SoWpMPTm

Az Egy este – egy műtárgy kiállítássorozattal, egy speciális kiállítási formát kíván a MűHáz Egyesület Hódmezővásárhelyen meghonosítani. Egy frissen elkészült műtárgy tekinthető meg alkalmanként, kizárólag az estek folyamán.

::

Visszaemlékezések szerint, a békeszerződés megkötése után, az iratot egy vitrinben lehetett megtekinteni az aláírás helyén. A teremőr feladatai közé tartozott időnként letörölni az üvegről, a nemtetszésüket kinyilvánító látogatók fizikai véleménynyilvánításait. Természetesen, Gyalázatos Iratok mindig is voltak és lesznek, a mű ezeknek is kíván önmagán túl helyet biztosítani.

A Gyász-mű egy kevésbé ismert műforma. Műfaji kütöttség nélkül - tehát legyen az festmény, szobor, grafika, vagy bármilyen alkotás - részben és teljesen megemlékezhet a művészet eszköztárával az elvesztettről, a veszteségről, a feldolgozhatatlanról. Időben közvetlen reagálva, konkrétan előtérbe helyezve a gyászt az emlékezetnél.

::

KépKapTár Galéria
Hódmezővásárhely
Bocskai utca 1.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 16. 15:38, csütörtök | Helyi

Családi matiné a divat jegyében

Legyen Tiéd a Divat! címmel rendez családi délelőttöt gyerekfoglalkozásokkal a Tornyai János Múzeum az Ó!divat kiállításán szeptember 25-én 10 órai kezdettel.

2021. Szeptember 16. 15:34, csütörtök | Helyi

Első alkalommal köszönti az őszt az alföldi retró hétvége

A már jól ismert balatoni vonalak mellett szeptember 18-án és 19-én Szeged és Békéscsaba között is megcsodálhatók a MÁV-START retró járművei.

2021. Szeptember 16. 15:30, csütörtök | Helyi

Forgalomba állt az első megújult Bzx mellékkocsi

Befejeződött a MÁV Vagon Kft. székesfehérvári műhelyében az első, már a MÁV‑START új dizájn szerinti színekre festett Bzx mellékkocsi fővizsgálata,

2021. Szeptember 16. 15:23, csütörtök | Helyi

Vasútépítő munkagépek érkeztek a MÁV FKG-hoz

A MÁV FKG többek között a vasúttársaság több mint 7000 kilométeres vágányhálózatának karbantartásáért felel, évente a teljes hálózat körülbelül egynegyedén végeznek nagygépes karbantartási, illetve felújítási munkákat.