Városlista
2022. augusztus 10, szerda - Lörinc

Hírek

2022. Február 16. 14:16, szerda | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Már több mint 1 millióan regisztráltak a MÁV-Volán-csoport online jegyértékesítési rendszereibe

Már több mint 1 millióan regisztráltak a MÁV-Volán-csoport online jegyértékesítési rendszereibe

A vonatos és buszos ajánlatokat is tartalmazó MÁV app és az ELVIRA 2020 decembere óta átjárhatók.

Megtörtént a korábbi, esetenként duplikált felhasználói fiókok összevonása, egyetlen regisztráció mindkét felülethez alkalmas. Ezen közös regisztrációk száma érkezett most a jelentős, 1 milliós mérföldkőhöz.

Ez a szám nem csak az utasok bizalmát támasztja alá, hanem azt is, hogy a MÁV-Volán-csoport online jegyértékesítő (JÉ) rendszere megkerülhetetlenné vált a hazai közösségi közlekedés terén. A vasúttársaság a mai naptól nyereményjátékot indított, bárki részt vehet rajta, aki JÉ tag vagy a JÉ közösség tagjává válik a játék időtartama alatt, március 20-ig. Minden JÉ és leendő JÉ tagot várunk a www.mavcsoport.hu/egymillio oldalon!

2021-ben az utasok majdnem egyharmada váltotta meg jegyét az új ELVIRA felületén, vagy a vasúti és Volánbusz termékeket is tartalmazó MÁV applikáción keresztül, vagyis az érintésmentes vásárlás térnyerése jól kimutatható a MÁV-Volán-csoportnál is. A 2019-es egyharmadhoz képest 2021-ben pedig már az online értékesítés kétharmada az applikáción keresztül történt, és csaknem minden ötödik belföldi vonatozó itt megváltott jeggyel utazott. 2021-ben 15 milliónál is több terméket vásároltak az alkalmazáson keresztül utasaink, több mint 8 milliárd forint értékben. A megvásárolt termékek 64,4 százaléka volt menetjegy, valamint több mint 58 ezer bérletet is vásároltak.

A jelentős mérföldkövet kétféle módon is emlékezetessé kívánja tenni a MÁV-Volán-csoport: amellett, hogy az egymilliomodik regisztráló jutalomban részesül, a korábbi 999 999 felhasználó számára is nyitva áll a lehetőség, hogy kivegye a részét az ünneplésből. A https://www.mavcsoport.hu/egymillio oldalon található regisztrációs felületen csupán néhány adatot kell megadni, amivel mindenki részt vehet a most induló és 2022. március 20-án éjfélig tartó nyereményjátékban – ami az eddigi regisztrálók mellett azok számára is nyitva áll, akik a játék időtartama alatt véglegesítik regisztrációjukat akár a MÁV appon, akár a jegy.mav.hu oldalon keresztül.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a XXI. század vásárlási szokásainak átalakulásával egyre többen választják az online értékesítési csatornákat, melyek fejlesztése teljes mértékben összhangban áll a MÁV-Volán-csoport digitalizációs törekvéseivel. Ennek részei nem csupán az utasok számára „kézzel fogható” értékesítési csatornák, hanem az ezeket kiszolgáló Jegyértékesítési (JÉ) rendszer is. Ezt – ahogy az utasok által jól ismert MÁV appot és új ELVIRA-t is – a vasúttársaság saját belső erőforrásaira alapozva a MÁV Szolgáltató Központ fejleszti. A fejlesztés során természetesen az utasok igényei sem szorulhatnak háttérbe, az eredmények pedig megmutatkoznak a MÁV app forgalmán is.

Háttér-információk:

A nyereményjáték résztvevői az alábbi értékes nyeremények valamelyikét nyerhetik meg:

  • 3 db START KLUB VIP KÁRTYA;
  • 1 db 2 személyes 1. osztályú Bécsbe szóló vonatjegy oda-vissza Utasellátó kuponnal;
  • 1 db 2 személyes 1. osztályú Pozsonyba szóló vonatjegy oda-vissza Utasellátó kuponnal;
  • 1 db 2 fő részére 2 személyes hálókocsiba szóló vonatjegy Münchenbe oda-vissza Utasellátó kuponnal;
  • 1 db 2 fő részére 2 személyes hálókocsiba szóló vonatjegy Berlinbe oda-vissza Utasellátó kuponnal;
  • élményutazás KISS vezetőállásban a Dunakanyarba (Budapest-Szob) 1 fő részére (oda-vissza).

A vasúttársaság eredetileg menetrendi tájékoztatást biztosító applikációja 2018-ban bővült a jegyértékesítés lehetőségével, az applikáció elterjedését azonban nemcsak a kor technológiai elvárásai indokolják. A koronavírus-járvány terjedése, az ehhez kapcsolódó óvintézkedések bevezetése szintén jelentős érv volt amellett, hogy a vasúttársaság folyamatosan tovább fejlessze, tökéletesítse az érintésmentes vásárlási lehetőségeket, és ezzel együtt a JÉ rendszert is, amely nem csupán a MÁV-Volán-csoport termékeinek értékesítésére alkalmas, hanem arra is, hogy az országos egységes jegyrendszer alapja legyen. A MÁV applikáció rendelkezik minden olyan előnnyel, ami a mai utasok számára kiemelten fontos, ez pedig egyre több embert ösztönöz ennek használatára.

Az app segítségével egyszerűen, sorban állás nélkül és 10 százalékos kedvezménnyel vásárolható e-vonatjegy, a START Európa nemzetközi vonatjegyek széles választéka, a Budapest közigazgatási területén kívüli HÉV jegyek is, illetve itt is megválthatók egyes vidéki városok – a Volánbusz üzemeltetésében lévő – helyi busz közlekedésében felhasználható napijegyek, bérletek, a kínálat pedig egyre bővül. A JÉ rendszer tavalyi nagy fejlesztése volt továbbá a május óta folyamatosan több úti célra is bevezetett kedvezményes Okosjegy, ami a várakozásoknak megfelelően jól debütált. Ezt már csaknem 160 ezren kipróbálták, és a közlekedők csaknem 20 százaléka 1. osztályú kocsikkal utazott. Az Okosjegy a nyári szezonban a Balaton térségében is elérhető volt, míg egész évben használható Szeged, Debrecen, Nyíregyháza és Pécs felé. Mindemellett fontos állomása volt a fejlesztésnek az is, hogy 2020 vége óta nem szükséges külön regisztrálni az ELVIRA-ra és a MÁV appra, hiszen a két felület bármelyikén véghezvitt regisztrációval mindkét csatornához hozzá lehet férni.

A MÁV-Volán-csoport folyamatosan azon dolgozik, hogy az ország vasúti és közúti hálózatán modern, összehangolt, kiszámítható és jó minőségű szolgáltatást tudjon kínálni. A cél, hogy a közösségi közlekedés versenyképes alternatíva legyen az utazók számára, és egyre többeket ösztönözzön ennek használatára az egyéni utazás helyett.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 02. 15:32, kedd | Helyi

Barangolj a Borongolóval – vonattal és Tokajbusszal!

Új, vasúttal összehangolt autóbuszjáratok segítik a tokaji borvidék felfedezését

2022. Augusztus 02. 15:27, kedd | Helyi

Megindult a vasúti teherforgalom a Szeged, Röszke és az országhatár között

Újabb fontos mérföldkőhöz érkezett a MÁV beruházásában megvalósuló Szeged–Röszke vasútvonal felújítása. Elkészült a vasúti pálya, így augusztus 1-jén este megindulhattak a tehervonatok.

2022. Augusztus 02. 15:20, kedd | Helyi

Augusztus elsejétől félóránként jár a vasútvillamos

Sikeresen zárult a TramTrain tavasz óta tartó ingyenes utasforgalmi próbaüzeme,

2022. Augusztus 02. 15:13, kedd | Helyi

Kedvező tapasztalatok a balatoni főszezon közösségi közlekedési utasforgalmában

Javában tart a főszezon a Balatonnál, sokan keresik fel a tavat – méghozzá egyre többen a közösségi közlekedést választják utazásukhoz.