Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2023. Július 17. 11:13, hétfő | Helyi
Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Már megvásárolható a MÁV-VOLÁN-csoport és GYSEV járatain érvényes kedvezményes jegy az atlétikai világbajnokságra

Már megvásárolható a MÁV-VOLÁN-csoport és GYSEV járatain érvényes kedvezményes jegy az atlétikai világbajnokságra

Augusztus 19-én kezdődik Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye, a budapesti atlétikai világbajnokság.

Érdemes előre tervezni az utazással is, ebben segít a MÁV-VOLÁN-csoport kedvezményes „VB2023” jegye. A 2023 forintos jeggyel az ország bármely pontjáról utazhatunk Budapestre és onnan haza, igénybe véve a MÁV-VOLÁN-csoport és a GYSEV járatait. A jegy már elérhető a MÁV appban, a jegykiadó automatáknál, valamint a MÁV-START, a GYSEV és a Volánbusz JÉ-rendszerrel futó pénztáraiban.

A világbajnokság szervezőbizottsága elérhető belépőjegy-árakkal, a stratégiai partner MÁV-VOLÁN-csoport pedig megfizethető vonat- és buszjegy-árakkal törekszik arra, hogy mindenki ott lehessen az atlétikai világbajnokságon, aki szeretne részesévé válni a történelmi sporteseménynek.

A szimbolikus, 2023 forintos árú jegy augusztus 18. és 27. között Budapestre történő utazásra, míg augusztus 19. és 28. között visszautazásra lesz érvényes. A jegy az ország bármely pontjáról a MÁV-START és GYSEV vonatain biztosít kedvezményes utazást Budapestre a Keleti, Nyugati és Déli pályaudvarig, valamint Budapest-Kelenföld, Kőbánya-Kispest, Zugló, Ferencváros vasútállomásra. A Volánbusz járatain ország bármely pontjáról Budapestre (pl. Budapest, Népliget; Budapest, Stadion autóbusz-állomásra), és a budapesti elérést biztosító vasútállomásra; a MÁV-HÉV-nél Budapest közigazgatási határáig történő helyközi utazásra, illetve minden esetben a kiindulási helyre visszautazásra jogosít a „VB2023” jegy.

A kedvezmény vasúton kizárólag belföldi utazásra, másodosztályon vehető igénybe. Első osztály esetén a teljesárú különbözeti díjat, helyjegyes vonat igénybevétele esetén az adott vonatra érvényes helyjegyet is meg kell vásárolni mellé. Emelt szintű szolgáltatást biztosító autóbuszon a távolsági kiegészítő jegyet kell hozzá megváltani.

A „VB2023” jegy már megvásárolható a MÁV app és a MÁV-START jegykiadó automaták Térségi és városi jegyek menüpontjában, a MÁV-START, a GYSEV és a JÉ-rendszerrel futó Volánbusz jegypénztárakban. A jegy minden csatornán egységesen 2023 forintért érhető el. A pénztárban és automatából váltott jegyek cseréje csak az érvénytartam kezdete előtt és kezelési költség mellett lehetséges, az online váltott jegy nem cserélhető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.